В Шацьку проведуть Всеукраїнський тиждень права

02 Грудня 2017, 13:20
3457

Права і свободи людини і громадянина є найвищою соціальною цінністю, найважливішим об'єктом конституційно-правового регулювання. Указом Президента України № 1149/2008 від 08.12.2008  започатковано  проведення  Всеукраїнського тижня права щороку  в тиждень,  що включає 10 грудня - День прав людини,  який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю  ООН  у 1948 році Загальної декларації прав людини. Цього року Всеукраїнський тиждень права припадає на період з 4 по 10 грудня 2017 року.

У Шацькому районі будуть проведені тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру, семінари, зустрічі за круглим столом, книжкові виставки про права людини та іншої літератури правового змісту.

Сьогодні захист прав громадян розуміється як одна з неодмінних ознак сучасної держави, забезпечення реальності прав і свобод людини та громадянина виступає своєрідним індикатором сталості й зрілості держави. Права і свободи людини мають бути не тільки обумовлені соціальними потребами і бути юридично закріпленими, визнаватися і охоронятися державою, а головне – відповідати можливостям їх реалізації.

Сучасне українське суспільство переживає етап глибокого усвідомлення прав і свобод людини. Відбувається переоцінка поглядів на минуле та формуються нові погляди на майбутнє України. Разом з тим, реалізація прав людини – складне і багатогранне явище. Необхідно, щоб кожен високо усвідомлював важливість дотримання прав і свобод людини.

В Україні немає практично жодного права, яке б не порушувалося. З року в рік зростає кількість порушень прав людини та вчинених злочинів. На жаль, громадяни України не звикли до можливості судового захисту своїх прав і свобод та не використовують цей засіб в повній мірі. Це обумовлено тим, що: по-перше, більшість громадян неспроможні сплатити державне мито; по-друге, неспроможність великої кількості громадян скористатися послугами адвоката; по-третє, існує велика кількість колізій в українському законодавстві, часто змінюване законодавство.

Для допомоги у вирішенні певних питань правового характеру, захисту прав людини, задля поширення правової інформації та доступу до правових консультацій усім категоріям людей у Шацькому районі працює бюро правової допомоги Володимир-Волинського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Шацьк, вул.50-років Перемоги, 1б, тел. (03355) 2-08-47.

Роксолана Цвид, в.о.начальника

Шацького бюро правової допомоги

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024