Ми обов'язково реалізуємо проект каналізування Світязя - голова Шацької РДА

01 Грудня 2017, 19:40
3637

На сесії Світязької сільської ради, яка відбулася 29 листопада під головуванням Миколи Цвида, сільського голови, та з участю Василя Голядинця, голови Шацької РДА, одним з пунктів порядку денного було питання про освоєння коштів з державного фонду охорони природного навколишнього середовища, зокрема за проектом «Будівництво мереж та споруд господарсько-побутової каналізації в селі Світязь».

Микола Жалнін, юрист Світязької сільської ради, голова тендерного комітету, поінформував присутніх про проведення торгів, про те, що пропозиція переможця тендеру – ТзОВ «Інтерсіті» не відповідала технічному завданню тендерної документації в частині відсутності всіх передбачуваних компонентів, зокрема в ній була відсутня хімічно стійка епоксидна клейова композиція Ceresit cv22 в кількості 27,88 кг.

Читайте також: Світязь: 28 кг клею стали причиною для відмови від мільйонного проекту каналізування села


 

Зі слів Миколи Олександровича, лист від управління Західного офісу держаудитслужби у Волинській області, яке проаналізувало документи, розміщені на веб-порталі Prozorrо, підтвердив наявність порушень вимог законодавства в сфері публічних закупівель і правильність рішення тендерного комітету щодо відхилення пропозиції переможця. Управління рекомендувало усунути порушення вимог законодавства і провести нову процедуру закупівлі.

Микола Жалнін також наголосив, що на службових посадових осіб, які укладають договір з учасником аукціону, пропозиція якого не відповідає умовам документації конкурсних торгів, накладається штраф від 700 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто до 17 тис. грн. У разі ж, якщо правоохоронці доведуть, що в цих діях є ознаки злочину, посадовця можуть арештувати на термін до 6 місяців.

Микола Цвид додав, що сільська рада найперше зацікавлена в реалізації проекту будівництва очисних споруд у Світязі. Орган місцевого самоврядування двічі проплатив процедуру коригування проекту, за власний кошт побудував і накрив приміщення. Зі слів голови, якби гроші, передбачені на проект, були перехідні, а тендер виграла серйозна структура, проблем, які зараз виникли, не було б.

Підсумував усе сказане Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації. Зі слів очільника району, після бою кулаками не махають і втраченого часу та великої суми державних коштів не повернути.

-Питання каналізування – надважливе для Світязя, тому проект будівництва очисних споруд обов’язково реалізується. Вже наступного року. Але реалізацією проекту буде займатися не сільська рада, яка продемонструвала неготовність до участі в таких великих проектах, а Шацька райдержадміністрація – в рамках великого європейського проекту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Ми вже працюємо над створенням в райдержадміністрації відділу капітального будівництва і шукаємо фахівців, які, впевнений, проявлять відповідальність і наполегливість у питанні реалізації проекту і доведуть справу до кінця, - наголосив Василь Володимирович.

Мирослава Цюп'ях

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024