Виконавчі комітети сільських рад району долучилися до проекту "Я маю право!"

01 Грудня 2017, 19:00
4027

У Шацькому районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану, в рамках проекту Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО”, було проведено круглий стіл для посадових осіб виконавчих комітетів сільських рад району, на який також були запрошені Голядинець Леся Петрівна та Капляр Мирослава Володимирівна — приватні нотаріуси, а також Цвид Роксолана Юріївна — керівник Шацького бюро правової допомоги. 

Основна мета заходу, який відбувся у четвер, 30 листопада, – підвищення рівня правової свідомості громадян та їхньої спроможності захищати свої права - інформує Шацький районний відділ ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області на своїй сторінці у Facebook.

Організатори ознайомили учасників з новаціями Міністерства юстиції України та їх реалізацією на теренах Волині щодо діяльності онлайн-сервісів. Зокрема, функціональні можливості Он-лайн будинку юстиції та веб-порталу "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану". 



Окремою темою для обговорення стали особливості державної реєстрації права власності спадкодавця за заявою спадкоємця, на яких акцентували увагу нотаріуси Шацького районного нотаріального округу.
Роксолана Цвид коротко розповіла про вторинну безоплатну правову допомогу – важливий соціальний проект держави. 
Слухачі мали змогу поставити запитання та отримати вичерпні відповіді на них, обговорити своє бачення реформ. Правники надали практичні рекомендації щодо захисту прав громадян за найбільш актуальними напрямами. Присутнім були роздані буклети, листівки, методичні матеріали та домовлено про оформлення інформаційних стендів у виконкомах сільських рад району.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024