Картини житомирського художника, які написані під час пленеру в Шацьку, експонуються у Ковелі

29 Листопада 2017, 19:00
6186

«Зупинка десь на землі» – під такою промовистою назвою у Ковельській галереї мистецтв експонується виставка відомого художника Сергія Носка. До колекції житомирянина ввійшло понад три десятки полотен, частина із яких створені під час лісоозерних пленерів на Волині, - йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Зокрема, й останнього – «Західне Полісся», що відбувся цього літа за підтримки Волинського ОУЛМГ, Шацьких райдержадміністрації та районної ради, Шацького НПП, ДП «Шацьке УДЛГ», ДП «Прибузьке ЛГ», ДП «Любомльське ЛГ», Шацької ОТГ та Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька. Від імені художників митець висловив за це щиру вдячність лісівникам Волині.


 

Працює Сергій Олександрович переважно у галузі живопису і книжкової графіки. З 2008 по 2017 рік відбулося понад три десятки його виставок. Митець – постійний учасник всеукраїнських та міжнародних пленерів. Його картини є у приватних колекціях не лише в Україні, а й у Польщі, Греції, Німеччині, Румунії. Віднедавна потрапили і до «Волинської лісової картинної серії», яку започатковано при Волинському ОУЛМГ.

Цю техніку Сергій Носок винайшов майже 10 років тому і вдосконалив на волинських пленерах за сприяння Геннадія Сарапіна. До речі, саме голова обласного відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін, який ось уже близько десяти років плідно співпрацює з Волинським ОУЛМГ, і зініціював цю творчу імпрезу. Він і представив ковельчанам художника.

Сергій Носок розповів про власну творчість, задуми картин, виставки, плани на майбутнє.

Картини високопрофесійного митця з Житомира Сергія Носка вже переглянули сотні ковельчан. Виставка триватиме упродовж місяця. Організатори запрошують до перегляду усіх містян та гостей Ковеля.



Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром