Сільські ради Шацького району не хочуть закладати кошти на громадські роботи

29 Листопада 2017, 09:25
1985

Для належної організації громадських робіт у 2018 році директор Шацького районного центру зайнятості Мирослава Терета провела робочу зустріч з головою РДА Василем Голядинцем та керівниками місцевих громад району щодо підготовки розпорядження районної державної адміністрації, виконавчих комітетів селищної та сільських рад в частині визначення видів робіт, які є суспільно корисними в інтересах територіальних громад, - інформує сайт Волинського обласного Центру зайнятості.

Мирослава Терета розповіла, що поряд з постійним працевлаштуванням, служба зайнятості займається організацією тимчасової зайнятості. Також директор проаналізувала стан організації громадських робіт у 2017 році, відмітивши, що кошти в місцевих бюджетах заклали тільки Шацька об’єднана територіальна громада та Ростанська сільська рада. Переважно безробітні громадяни залучались до благоустрою територій населених пунктів, впорядкування придорожніх смуг та пам’ятників загиблим воїнам у період Великої Вітчизняної війни.

Директор центру зайнятості запропонувала розширити перелік видів громадських робіт у 2018 році, зокрема, такими актуальними для району видами робіт, як організація заходів з екологічного оздоровлення територій, підготовка до проведення заходів суспільно-культурного значення тощо.

Голова Шацької РДА підкреслив, що завдяки громадським роботам вдається розв’язати низку актуальних для життєдіяльності територіальних громад питань, а також, за відсутності постійних місць роботи, на деякий час надати безробітним можливість легально працювати на користь громади та мати гарантований заробіток. Також Василь Голядинець запропонував всім територіальним громадам долучитись до співпраці з Шацькою районною філією Волинського ОЦЗ, передбачити кошти в місцевих бюджетах для організації громадських робіт.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024