«Не повторися, біль душі людської» - в школі села Підманове бережуть пам'ять про трагічну сторінку історії України

26 Листопада 2017, 15:00
3059

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-1933 років. З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати в ЗОШ І-ІІ ст.села Підманове вчителем історії Марією Іванівною Денисовець було проведено загальношкільну лінійку-реквієм  «Не повторися, біль душі людської».                                                                                      

Школярі знову змусили згадати кожного з присутніх про ті страшні часи Голодомору, задуматись над трагедією, що не минула майже жодну сім’ю українського народу. Вчитель історії розповіла про «закон п’яти колосків». Під час проведення лінійки звучав запис класичної музики «Реквієм» Моцарта.

Учасники заходу переглянули презентацію фотоматеріалів, що дала змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у ті трагічні роки. Серця  учнів  та вчителів не залишились байдужими після участі в лінійці і скорботної хвилини мовчання та вшанування пам’яті загиблих в 1932-1933роки.  Звертаючись до учнів школи, Марія Іванівна закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь.

 Оксана Цвид

1

                                                                                                                                       

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром