Військовий капелан із Шацька взяв участь у засіданні круглого столу «Церква. Україна. Перемога!»

24 Листопада 2017, 13:00
2227

Члени громадської організації «Військові капелани Волині» Ковельського осередку з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла провели засідання круглого столу на тему: «Церква. Україна. Перемога!».

Про це пише Матвій Олійник на своїй сторінці у Facebook.

Захід відбувся у стінах Ковельської районної бібліотеки, в ньому також взяв участь військовий капелан, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк протоієрей Роман Скірак.

Читайте також: 

Військовий капелан із Шацька вирушив на Схід з волонтерською і духовною місією

Священик із Шацька четвертий раз побував у зоні АТО з духовною і волонтерською місією

Мета заходу - висвітлити роль капеланського служіння в зоні АТО, нові завдання та плани у наближенні Перемоги. Захід відвідав головний військовий капелан Волині прот. Михайло Бучак, який у своєму слові розкрив суть та значення, специфіку та особливості сучасного капеланського служіння в зоні АТО. Навів приклади і порівняння закордонного досвіду, висвітлив майбутні перспективи капеланської місії в Україні, закликав не зупинятися на досягненому, а рухатися вперед.

–Після того, як ми стали капеланами, ми не стали ні гіршими, ні кращими. Ми стали іншими. Ми знову готові їхати на Схід. З іншого боку, ми розуміємо, що велика війна починається тут. Це війна за душі військовослужбовців, які повернулися в мирне життя. Війна за збереження сімей. І війна як підготовка нашого народу до небезпеки початку воєнних дій в будь-який час, – наголосив о.Михайло.

Виступ мав і військовий капелан прот. Станіслав Беспалов із доповіддю про «Богословське осмислення капеланства». 
Було підсумовано, що за час створення ГО «Військові капелани Волині» звершено понад 40 ротацій військовим духовенством Волині. Окрім формувань Збройних Сил України, місія співпрацює і з Національною гвардією. Про це на форумі розповів перший офіційно призначений капелан Нацгвардії України отець Сергій Лівончук з Луцька.
Учасники капеланської місії подякували волонтерам артдесанту «Вбережу» (керівник Ігор Верчук), Людмилі Зубаревій, Івану Буряку, Ігорю Рублю та іншим, які невтомно допомагають армії.
Присутнім продемонстрували відеокадри з попередніх поїздок на Схід. Цікаво, що саме там, в зоні АТО, відбулася і прем’єра пісні “Капелани”, яку презентував на одному з концертів заслужений артист України Василь Була.

Капелани Волині відзначили подякою і волонтерські зусилля керівника Ковельської районної бібліотеки Галини Божик із колективом. Під час зібрання звучали також молитва, поетичне слово та пісня. Ковельський осередок капеланів щиро дякує усім, хто взяв участь у дійстві! Разом ми сила! Все буде Україна!!!


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром