На засіданні громадської ради району - про День Гідності та Свободи

23 Листопада 2017, 09:15
1636

 У день Гідності та Свободи – 21 листопада 2017 року, представники громадських організацій району взяли участь у засіданні президії громадської ради при Шацькій райдержадміністрації, - повідомляє сайт Шацької РДА.

У зв’язку з дорожньо-транспортною пригодою, яка призвела до трагічної загибелі трьох місцевих жителів, в районі тривали Дні жалоби, і  головні заходи із відзначення Дня Гідності та Свободи, які планувались провести в Шацькому лісовому коледжі, були скасовані.

Але зважаючи на знакову для українського народу дату Дня Гідності та Свободи, з якою пов’язані події, котрі кардинально змінили хід історії держави, представники громадських організацій  хвилиною мовчання вшанували мужніх синів та дочок, які віддали життя заради утвердження ідеалів свободи та демократії.

Звернувся до присутніх, голова громадської ради при Шацькій райдержадміністрації Адам Дударчук: 

«Україна - це направду територія гідності й свободи. Адже навіть у переломні часи ми довели всьому світу – українська нація є! Вона ніколи не дозволить знищити свої історичні надбання, а часи випробовувань ще більше об’єднали українців, посилили дух патріотизму. Ми зуміли продемонструвати свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи»  - наголосив голова районної організації ветеранів війни.

В цей день у навчальних закладах району проведені виховні години, засідання «круглих столів», години спілкування на тематику «Революції Гідності» та вшанування жертв цих подій.  В центральній районній  бібліотеці  організовано інформаційно-тематичний калейдоскоп «Революція свідомості» та бібліодайджест «Революція Гідності. Як це відбулось».

У бібліотеках-філіях району організовано тематичні полички, історичні екскурси, героїко-патріотичні читання, уроки мужності, виставки.

Окрім того, на засіданні президії громадської ради розглянули та обговорили питання щодо бюджету Шацької районної організації ветеранів війни.


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром