Що працівники Шацького відділення поліції три години робили в Ростанській школі

22 Листопада 2017, 19:20
5063

На початку цього тижня працівники Шацького відділення поліції - інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Шацького відділення поліції Людмила Гринь та начальник сектору реагування патрульної поліції Геннадій Дзядук – відвідали ЗОШ І-ІІІ ст. с.Ростань. В рамках тижня права та тижня безпеки руху, які щорічно проводяться у навчальному закладі, працівники поліції займалися із старшокласниками та учнями молодших класів.

Надзвичайно цікавою та насиченою була зустріч школярів та поліції, адже діти не відпускали їх майже три години! З цікавістю старшокласники слухали розповіді Людмили Гринь за круглим столом, моделювали правові ситуації та способи їх вирішення, обговорювали проблемні та конкретні випадки з життя, які стосувалися не лише захисту прав дітей, а й виконання їхніх обов’язків.

1

 

Молодші школярі, з якими працював Геннадій Дзядук, почули від працівника поліції про правила дорожнього руху, пригадали правила поведінки пішоходів та як правильно себе поводити, коли потрібно вийти з громадського транспорту та перейти на іншу сторону дороги.

«Знання елементарних правил поведінки пішоходів – це насамперед, безпека самих пішоходів,» - наголосили працівники поліції.

Далі Генадій Дзядук показав старшокласникам, як потрібно збирати та розбирати автомат та пістолет. Спробували це зробити й старшокласники. Цікаво було не лише хлопцям, а й дівчатам. Показали школярам і те, з чого складається бронежилет, продемонстрували додаткові спецзасоби, які використовують працівники поліції у своїй роботі, де і в яких випадках їх можна застосовувати.

1

 

Профілактично-навчальна зустріч продовжилася на подвір’ї школи, де чи не найцікавіше уже чекало на дітей – поліцейське авто. Як вмикати сирену та гучномовець, якими засобами обладнаний автомобіль правоохоронців, на якому вони щодня патрулюють вулиці та виїжджають на виклики – усе це показали дітям, та навіть прокатали їх в авто.

Покидаючи навчальний заклад, працівники поліції пообіцяли, що й надалі будуть навідуватися до школи, аби проводити такі цікаві та пізнавальні для дітей заходи, бо це - не лише профілактика правопорушень серед дітей, нагадування правил безпеки життя, а й популяризація служби в Національній поліції.

1

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024