Швидка - без лікарів та з виїздами лише на екстрені виклики

22 Листопада 2017, 13:30
3132

МОЗ повідомило, що лікарів приберуть із швидкої в найближчі місяці, а температура чи тиск більше не буде причиною для виїзду на виклик.

Про це пише Під прицілом.

Фельдшерів, яких вже скасували МОЗ в Україні відправлятимуть на чотиритижневі курси. Після завершення навчання, вони повернуться до роботи в Швидку, але, вже як парамедики. При цьому, лікаря в бригаді вже не буде.

В той же час, МОЗ обіцяє, що викликів стане менше, лише на екстрені випадки «коли життя дійсно під загрозою або на аварії». Куди подінуть лікарів, поки не повідомляють, але декілька місяців тому МОЗ обіцяло перевести кожного з них до відділень інтенсивної терапії.

Де хто з фельдшерів вже готові піти з професії, адже бояться роботи парамедиком у реформованій швидкій. Пояснюють такі рішення тим, що весь їх протокол складається з того, щоб підтримувати життя під час транспортування хворого до лікарня. Працювати без лікарів не бажають, адже підвищується відповідальність, а інколи досвіду для особливо важких хворих чи поранених просто не вистачає. Також відмічають, що далеко не всі швидкі оснащені всім необхідним обладнанням.

В свою чергу МОЗ бажає привчити українців звертатись до своїх сімейних лікарів, а не в швидку.

«В Україні надзвичайно багато непрофільних викликів. З цим треба боротись і вже давно. З болячками чи високою температурою пацієнт має звертатись до свого сімейного лікаря», — говорить в.о. міністра Уляна Супрун.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024