Голова Шацької райдержадміністрації привітав шачан з Днем Гідності та Свободи

21 Листопада 2017, 11:20
1577

Сьогодні, 21 листопада, в Україні четвертий рік поспіль відзначають День Гідності та Свободи. З цієї нагоди до жителів Шацького району звернувся голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, - йдеться на сайті Шацької РДА.

«Шановні жителі Шацького району!

21 листопада – День Гідності та Свободи. У цей день українці віддають шану громадянському подвигу, патріотизму та мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси та європейський вибір нашої держави. Передумовою цього святкування на Майдані була мирна акція студентів, які закликали попередню владу попереднього Президента до Євроінтеграції. Восени 2013 року українці відчули, що самі здатні виборювати гідне життя для себе і свого народу. Саме тому багато людей і сьогодні  продовжують боротися за світле майбутнє своєї Батьківщини.

Взявши до уваги ці події, День Гідності та Свободи, започатковане Указом Президента України Петра Порошенка 13 листопада 2014 року, глава держави зазначив: «Україна – це територія гідності та свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, своє прагнення до свободи».

Незважаючи на зовнішню агресію, рік за роком у важкій боротьбі із силами минулого здійснено те, чого вимагали повсталі люди. Позитивним фактором стала швидкість реформ і темпів боротьби з корупцією. Звичайно, є помилки, але не помиляється той, хто нічого не робить. Реформи стартували, включаючи і децентралізацію влади.

Саме сьогодні, 21 листопада  – це день, коли ми думаємо про майбутнє, але водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє. Ми завжди будемо пам’ятати і вшановувати пам’ять як Героїв Небесної Сотні, так і наших земляків - учасників АТО: Сергія Мокренка та Сергія Грибука, Героїв які відстоювали нашу гідність і свободу, захищали незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Особливу пошану висловлюю й тим воїнам, які і сьогодні захищають нашу свободу і незалежність та обороняють рідну Батьківщину від зовнішньої агресії. Дякую їм за мужність, патріотизм, витримку і терпіння. Також висловлюю слова подяки волонтерам та добровольцям, які об`єднали зусилля для захисту свободи Української держави.

Безперечно, ми є гідними нащадками своєї Вітчизни. Гідність і Свобода – це ті принципи, які об’єднали прагнення мільйонів українців до кращого життя та зміцнили хід української історії.

У час сьогоднішніх важких випробувань, кожен з нас прагне затишку, миру та добра. Нам як  нації необхідно згуртуватися, бути гідними тих людей, які загинули на Майдані та у війні з агресором. Історію потрібно пам’ятати. І я впевнений, що пам’ять про Героїв Небесної Сотні існуватиме доти, доки житиме врятована ними Україна.

З нагоди Дня Гідності та Свободи щиро вітаю учасників національно-визвольної боротьби, всіх тих, хто відстояв перемогу Революції Гідності та нині мужньо захищає рідну землю. Нехай буде мирне небо над нашою землею, благополуччя, добробут і злагода у кожній родині. Нехай у кожного з вас не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави!

Слава Україні! Героям Слава!»

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром