У Пенсійному фонді розповіли про право жителів Шацького району та переселенців на соціальний захист

19 Листопада 2017, 15:30
3527

Конституційне право на соціальний захист включає право громадян на забезпечення їх у старості. Зокрема, пенсія за віком, за вислугу років та інші її види, що призначаються у зв’язку з трудовою діяльністю, заслужені попередньою працею і є однією з форм соціального захисту. Цим визначається зміст і характер обов’язку держави стосовно тих громадян, які набули право на одержання пенсії.

Одним із основних пріоритетів Пенсійного фонду України є реалізація конституційного права громадян на звернення, підвищення якості обслуговування та захисту прав людини з питань, що стосуються діяльності Пенсійного фонду України.

- Шацько-Любомльське об’єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області багато працює над поліпшенням обслуговування громадян, намагається оптимізувати тривалість прийому, роз’яснює пенсіонерам та платникам нюанси законодавства, спеціалісти управління дають якомога ширшу інформацію з тих питань, що цікавлять громадян. Кожний громадянин, який звертається до органів Пенсійного фонду має право подавати заяви, скарги, пропозиції з питань, що стосуються пенсійного забезпечення, - розповідає Наталія СТЕПАШУК, провідний спеціаліст-юрисконсульт Шацько-Любомльського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Волинській області

Громадяни, яких не задовольняють рішення органів ПФУ, мають право оскаржувати такі рішення до вищестоящих органів Пенсійного фонду України, звертатися до суду зі скаргою на дії або бездіяльність органів ПФУ, їх посадових та службових осіб.

Для зручної та оперативної взаємодії з органами Пенсійного фонду на сайті Пенсійного фонду України працює офіційний інформаційний портал Пенсійного фонду України - портал електронних послуг, за допомогою якого можна в будь-який зручний час отримати повідомлення з персоніфікованого обліку (для працюючих громадян) та пенсійну інформацію (для пенсіонерів).

У зв’язку з проведенням на Сході України антитерористичної операції, яка, на жаль, продовжується вже не перший рік, питання захисту прав учасників АТО, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції на сьогоднішній день є одним із найважливіших напрямків діяльності держави. Чинним законодавством передбачено чимало актів, які в різній мірі передбачають захист прав та інтересів, надання матеріальної допомоги, пільг та інше соціальне забезпечення учасникам АТО та членам їх сімей.

Шацько-Любомльським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Волинської області ведеться робота з особами, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції. Так, понад 70 переселенців вже звернулися до управління за переведенням пенсії.

З метою більш повної реалізації прав громадян, що стосуються діяльності Пенсійного фонду України та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо пенсійного забезпечення, безпосередньо начальником управління, його заступниками та спеціалістами управління постійно здійснюються особисті та виїзні прийоми.

Також в Шацько-Любомльському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Волинської області організовано діючі «гарячі» телефонні лінії, де усі зацікавлені громадяни можуть запитати про нагальне і почути кваліфіковану відповідь фахівців.

Номери телефонів «гарячої» лінії: (03377)2-31-88, (0255)2-05-88.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром