Священик із Волині не погоджується, що на католицьке Різдво зробили вихідний

19 Листопада 2017, 12:00
2473

Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський прокоментував рішення Верховної Ради про запровадження вихідного дня 25 грудня на католицьке Різдво, – про це повідомляє Волинська правда з посиланням на Страна ua.

Священик вважає, що в рішенні Верховної Ради України про встановлення 25-го грудня вихідним днем, в принципі не було б ніякої проблеми, якщо б не кілька нюансів.

«По-перше, мотивація цього рішення викликає деякий подив. Ось, наприклад, секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що це рішення: «… дозволить нам порвати з московськими календарями і російськими імперськими стандартами. Я хотів би запитати у пана Турчинова, за яким ж календарем святкували Різдво в Київській Русі, коли ще не було ні Москви, ні римо-католицизму ні протестантизму? По-друге, якщо прийняли рішення про вихідному на католицьке Різдво, як в такому випадку бути з католицьким Великоднем, яка часто не збігається з православним? Напевно теж треба давати вихідний?» – роздумує священик.

«І останнє, – дуже «по-фарисейськи» в цій ситуації прикриватися толерантністю. Адже якщо, як кажуть депутати, враховувати права католиків, тоді потрібно зважати на іудеями і мусульманами, яких в нашій країні так само більш ніж достатньо», – додає він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: З католицьким Різдвом, але без 2-го травня - в Україні змінили кадендар вихідних

«Давайте тоді зробимо вихідним єврейський новий рік? Або може відзначимо робочий день в свято Ураза-байрам? Як би там не було, віруючі УПЦ відзначатимуть Різдво 7 січня, навіть якщо в наступному році цей день зроблять робочим» – каже отець Олег Точинський.

Речник Волинської єпархії УПЦ вважає, що законодавцям необхідно визначитися з тим, яка традиція переважає в Україні в цілому, або взагалі відмовитися від святкування будь-яких релігійних свят, визнаючи себе повністю світською державою”.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024