Oktoberfest, або як у Шацькій школі-гімназії почали відзначати рік німецької мови

16 Листопада 2017, 17:30
2767

Минулого року за ініціативи міністрів закордонних справ Німеччини та України 2017-2018 навчальний рік був проголошений роком німецької мови. Це зроблено для того, щоб після початку дипломатичних відносин, які тривають вже 25 років, ще більше поглибити взаємну довіру та дружбу між країнами, а також посилити співпрацю у сфері освіти та культури обох держав.

В зв’язку з цим в НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк» 15 листопада цього року відбувся районний семінар вчителів іноземних мов.

Саме Шацька школа-гімназія стала платформою початку проведення заходів, присвячених року німецької мови.

Семінар розпочався святом Oktoberfest. Школярі 11-го та 7-х класів взяли участь у святі. Слід зазначити, що учні 11-го класу лише другий рік вивчають німецьку мову, як другу іноземну (вчитель Тетяна Семенюк), проте результат максимальний: сповна розкрилися потенційні мовні можливості учнів.

Далі методист районного відділу освіти Тетяна Ціпошук вказала на цілі та мету проведення заходів німецькою мовою в школах району, на потребу більш поглиблено вивчати цю мову. Адже залучати учнів до розуміння чужої культури, вчити поважати її, цінувати самобутність звичаїв та традицій народу, мова якого вивчається, сприяти формуванню позитивних морально-етичних якостей — доброти, порядності, працелюбства, толерантності тощо — це традиційні завдання та проблеми, що не можуть не хвилювати вчителів та усіх тих, хто має відношення до навчання іноземної мови загалом та німецької зокрема.

В роботі семінару брав участь і начальник гуманітарного відділу Шацької громади Анатолій Павлей.

Тетяна Семенюк, старший вчитель німецької мови НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк»

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024