Паралімпійська спортсменка Юлія Батенкова-Бауман, життя якої пов'язане з Шацьком, отримуватиме президентську стипендію

14 Листопада 2017, 16:20
5379

Президент України Петро Порошенко призначив стипендії шести волинським видатним спортсменам із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерам.

Відповідний Указ глава держави підписав у понеділок, 13 листопада, - повідомляє Волинь24.

Стипендії отримають такі волинські спортсмени:

Батенкова-Бауман Юлія Вікторівна – чемпіонка світу 2017 року з лижних перегонів (Волинська область) у розмірі 12 тисяч гривень.

Вишинський Дмитро Дмитрович - чемпіон XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року з легкої атлетики у розмірі 15 тисяч гривень.

Колодій Олександр Ярославович - чемпіон XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року зі стрільби кульової у розмірі 15 тисяч гривень

Киричук Вячеслав Матвійович - тренер з легкої атлетики та тренер чемпіона XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року Вишинського Д.Д. у розмірі 15 тисяч гривень

Платонов Олександр Васильович - тренер зі стрільби кульової та тренер чемпіона XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року Колодія О.Я. у розмірі 7,5 тисячі гривень.

Свереда Вікторія Володимирівна - тренер зі стрільби кульової та тренер чемпіона XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року Колодія О.Я. у розмірі 7,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, що Юлія народилася в м. Ковель. 8-річною потрапила в жахливу автомобільну катастрофу, в якій загинули її мама і братик, а сама Юля втратила руку. Батько одружився вдруге з шачанкою Асею Дзядук. Відтоді майбутня спортсменка деякий час мешкала в Шацьку і навчалася в місцевій школі. Як зізналася в одному з інтерв’ю, спорт вдихнув у неї друге життя, подарував радість перемог, знайомство з чудовими людьми.

Сьогодні Юлія Батенкова-Бауман є багаторазовою чемпіонкою України з легкої атлетики, майстром спорту міжнародного класу з лижних гонок та біатлону, призеркою уже трьох Параолімпійських ігор, нагороджена орденами княгині Ольги ІІ і ІІІ ступенів.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром