Пункти пропуску на українсько-білоруському кордоні в області назвали "собачими будками"

10 Листопада 2017, 09:15
3170

Пункти пропуску на україно-білоруському державному кордоні, які розташовані на території Волині, скоро розваляться, вони не відповідають жодним стандартам і нормам. Митні переходи і пункти пропуску потопають у смітті, на них відсутня належна інфраструктура, а на сервісних зонах – антисанітарія, - повідомляє Волинська правда.

Таку невтішну ситуацію озвучили сьогодні, 9 листопада, на засіданні постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій Волинської обласної ради.

«У нас на Волині – жахливий стан пунктів пропуску, особливо – на кордоні України з Білоруссю, – прокоментував  заступник голови постійної комісії облради Юрій Гупало. – Зі сторони Білорусі інфраструктура набагато краща.  У нас – це якесь зубожіння. Як в 90-му році поставили будки, як для собак, так вони і там залишились. Митниці – це наше обличчя, якщо іноземець побачить який «бардак» там робиться, то про які інвестиції можна говорити».

«Якщо на «Ягодині» ще хоч щось було зроблено, то «Устилуг» та білоруські митниці взагалі в досить плачевному стані, – пояснює начальник управління організації митного контролю  Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець. – Ті  пунктів пропуску на білоруському кордоні взагалі можуть розвалитися. Всі автомобільні митні пункти пропуску, окрім МАПП «Доманове»,  взагалі зведені більше двадцяти років тому на тимчасових засадах».

Тетяна Кравець також повідомила, що ще у 2014 році були розроблені робочі проекти для  будівництва пунктів пропуску. У 2015 році кошти були виділені, але так і не освоєнні.

Крім того, ДФС просила допомоги у обласної ради, аби за її сприяння місцеві органи самоврядування провели процедуру відведення нових ділянок для будівництва. Деякі голови райдержадміністрацій уже підписали документи про відведення ділянок. Зараз розробляють проектно-кошторисну документацію.

Депутати, члени комісії запевнили представників митниці, що готові підтримувати усі їхні ініціативи, аби покращити інфраструктуру митних пунктів пропуску на території Волині. Для цього розроблять відповідне звернення від обласної ради до Прем’єр-міністра України.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024