Незаконні пилорами на Волині завдають лісу чимало шкоди

06 Листопада 2017, 10:05
5105

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар вважає, що незаконна вирубка лісу припиниться лише тоді, коли нелегальну деревину не можна буде ніде продати.

Про це, як повідомляє Волинь24, він заявив під час брифінгу у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства 4 листопада.

«Проблема незаконних пилорам є досить серйозною і я піднімав її на нараді з Президентом», - зауважив посадовець.

З його слів, нелегальні пилорами обробляють саме крадений ліс. А для боротьби з незаконною вирубкою лісу в першу чергу потрібно вирішити питання реалізації незаконно вирубаної деревини.

«Якщо ліс не буде де реалізувати, його не будуть рубати. Якщо всюди питатимуть про походження лісу, його просто не рубатимуть», - наголосив Володимир Бондар.

«Пилорами обліпили Волинь, як кровосісі, як казали наші папєрєднікі. Лісники в першу чергу зацікавлені в припиненні незаконних рубок, тому я звертаюсь до громадськості з проханням допомогти нам в цьому», - додав він.

Керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко також запевнив, що кількість незаконних пилорам на Волині все ж зменшилась.

Так, якщо 3 роки тому їх було 1100, то нині – близько 400.
З його слів, на Волині працюють рейдові групи, які шукають незаконні пилорами.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024