У Шацьку обговорили демаркацію українсько-білоруського кордону

03 Листопада 2017, 12:43
2352

 Питання делімітації та демаркації державного кордону України завжди було на пріоритетних щаблях міждержавних відносин із країнами-сусідами протягом усіх років незалежності України.

На виїзній міжвідомчій нараді обговорювали питання проведення демаркаційних робіт на державному кордоні України з Республіками Білорусь та Польща.

У Шацькій районноій державній адміністрації Василь Голядинець, голова Шацької РДА, зустрівся з першим заступником голови Волинської облдержадміністрації  Олександром Степанцовим. У зустрічі також взяли участь представник департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації  Віталій Чернець, куратор з питань автомобільних доріг філії «Любомльський автодор» Микола Оксентюк,  директор  ДП «Шацьке УДЛГ» Андрій Самолюк, - йдеться на сайті Шацької РДА. 

Учасники засідання виїзної міжвідомчої наради продовжили роботу у районі точки стику державних кордонів України, Республіки Білорусь та Республіки Польща, аби комплексно вивчити на місцевості умови для встановлення українського прикордонного стовпа прикордонного знака «Буг».


 

Фахівці підтвердили, що делімітацію українсько-білоруського державного кордону (визначення загального проходження лінії державного кордону, нанесення її на топографічні карти, складання опису проходження лінії державного кордону) проведено у відповідності до норм міжнародного права та законів України, з урахуванням законодавчих актів колишнього СРСР, документів, у яких встановлені межі земле- і водокористування, історичних відомостей про формування кордонів, та за погодженням із обласними, районними державними адміністраціями Волинської, Житомирської, Київської та Чернігівської областей.

«Договірно-правове оформлення державного кордону є одним із пріоритетних завдань зовнішньої політики України, виконання якого має забезпечувати суверенність і правосуб’єктність України на міжнародній арені, гарантувати її недоторканність і територіальну цілісність. Юридично оформлений державний кордон є однією з основних передумов стабільності у політичних, економічних та військово-оборонних відносинах сусідніх держав» - зазначив очільник району.

В результаті проведеного засідання учасниками було визначено обсяг робіт в напрямку опрацювання технічних вимог щодо укріплення берега річки Західний Буг, облаштування майданчика та встановлення на ньому українського прикордонного стовпа прикордонного знаку «Буг».


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром