Керівників Шацького району попросили делегувати свого представника у Госпітальну раду Ковельського госпітального округу

01 Листопада 2017, 20:00
2093

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 р. № 631-р «Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Волинської області» сформований та почав функціонувати Ковельський госпітальний округ, до складу якого входять заклади охорони здоровʼя що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу і розміщені на території: міста Ковеля, Камінь-Каширського, Ковельського, Любешівського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів, - повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.

Згідно з пунктом 5 Примірного положення про госпітальний округ (далі - Примірне положення), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я
України від 20 лютого 2017 року N 165, учасниками госпітального округу є міські (міст обласного значення), районні ради та ради об'єднаних територіальних громад (далі - ОТГ), що здійснюють співробітництво у сфері охорони здоров'я.

Пунктом 10 Примірного положення встановлено, що Госпітальна рада утворюється за ініціативою Ради міністрів Автономної Республіки Крим,
відповідної обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій або одного з учасників госпітального округу.
Водночас, з проханням створити Госпітальні ради округів до міських голів (міст обласного значення), голів районних рад, голів ОТГ та головних лікарів
територіальних медичних об’єднань, центральних районних лікарень листом від 04.10.2017 р. № 3383/15/2-17 звернулось Управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації.

Ковельська міська рада, як учасник Ковельського госпітального округу, своїм рішенням від 26.10.2017 р. №30/28 «Про функціонування Ковельського
госпітального округу»  (http://www.kovelrada.gov.ua/userfiles/file/normativ_dokuments/council_decision_7_cadence/30/28.zip) в межах визначених законодавством повноважень ініціювала створення Госпітальної ради та делегувала для роботи в її складі в якості членів, як представників учасника - міста обласного значення Ковеля в межах існуючої на цей час квоти представництва, визначених формульним методом згідно Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 20 лютого 2017 року N 165 представників з числа депутатів міськради та лікарів.

З огляду на викладене вище, Ковельська міська рада рекомендує партнерам – іншим учасникам Ковельського госпітального округу долучитися до формування Госпітальної ради та рішенням найближчої сесії місцевих рад делегувати до її складу своїх представників від кожного учасника в межах регламентованої кількості. 

Стосовно Шацького району, то на останній сесії Шацької районної ради депутатами одноголосно було прийнято рішення делегувати у склад госпітальної ради Ковельського госпітального округу Сергія Карпука, голову Шацької районної ради. 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024