Головний успіх в інвестиційній діяльності Шацького району - запуск проекту «Курорт-Шацьк»

30 Жовтня 2017, 13:30
1654

Про те, що головним успіхом районної влади у сприянні інвестиційної діяльності можна вважати запуск проекту «Курорт-Шацьк», наголосив перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух.

Про це він розповів на сесії Шацької районної ради, звітуючи перед депутатами про сприяння інвестиційній діяльності на території району.

В рамках реалізації цього проекту укладені угоди, проводяться бальнеологічні дослідження води із свердловин Шацького району, в чому є підтримка обласної адміністрації.

Але це ще не всі напрацювання районної влади. Активно проводиться робота по пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» (це навіть обговорюється на державному рівні, є постанова Кабміну, зафіксовано в протоколах засідань Кабміну). Правда, як зазначив перший заступник голови РДА, в цьому питанні є деякий спротив поляків, які поки що не хочуть будівництва нових пунктів на спільних кордонах.

Розпочалось освоєння коштів Шацькою ОТГ по реконструкції парку ім. Тараса Шевченка, ремонту тротуарів та встановлення вуличного освітлення.

20 жовтня відбувся тендер з розширення каналізування в смт Шацьк (приєднання до каналізаційних мереж будинків). Однією з причин такого запізнілого освоєння коштів по каналізуванню Віктор Плейтух назвав те, що план природоохоронних заходів на 2017 рік затверджено лише у жовтні, коли мав би бути затверджений ще рік тому.

Стосовно реалізації проекту з будівництва набережної у с.Світязь, то кошти освоюватись ще не розпочинали, але вони є перехідними на наступний рік. Також серед причин затримки освоєння коштів, як зазначалося на сесії, є довготривале виготовлення проектно-кошторисної документації, яке іноді займає більше часу, ніж самі будівельні чи ремонтні роботи.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром