«В Адамчуках землю для інфраструктури під пункт пропуску ніхто не скуповує і не продає,» - сільський голова

30 Жовтня 2017, 11:45
2998

Протягом останніх місяців увага волинян та ЗМІ частенько була прикута до проблеми побудови нового пункту пропуску на кордоні України та Польщі  «Адамчуки-Збереже». Цю проблему починають зрушувати не лише в районі та області, а й на державному рівні. 

Але часто у виданнях з'являється інформація, яка не відповідає дійсності.

Минулого тижня у виданні «Волинська газета» Сергій Шрамчук у статті «Пункт пропуску «Адамчуки-Збереже» таки збудують!» писав: «Готуючись до відкриття МАПП «Адамчуки-Збереже», волинські спритники вже давно викупили в місцевих селян всі земельні ділянки та будинки. Це зроблено для того, щоб потім держава була вимушена купувати в нових власників майно за завищеними цінами (бо без розбудови інфраструктури в с. Адамчуки Шацького р-ну пункт пропуску не створиш). Як у Києві будуть вирішувати цю проблему, наразі невідомо.»

З такою інформацією журналіста категорично не погоджується виконуючий обов’язки Грабівського сільського голови Олександр Ключук.

У телефонній розмові він розповідає, що генеральний план села Адамчуки, в який також було включено розбудову пункту пропуску «Адамчуки-Збререже», був розроблений ще у 2008 році, а в 2013 році був відкоригований та доповнений. Відповідно до цього генерального плану було передбачено будівництво пункту пропуску, а також усю необхідну інфраструктуру як для міжнародного переходу, так і для самого населеного пункту: дві автозаправки, дорогу з усіма комунікаціями, готель, а для села – школу, дитсадок, спортивний комплекс, три водовідкачувальних станції та каналізування, іншу інфраструктуру. Загалом генплан села займає з добрий десяток гектарів.

 Тож для будівництва інфраструктури та пункту пропуску держава не буде викуповлювати ні в кого землю, адже вона вже є зарезервованою під ці об'єкти. Окрім того, в документації передбачено надання 100 земельних ділянок в межах населеного пункту для особистого житлового будівництва, з цієї кількості майже 30 земельних ділянок вже надано учасникам АТО, і не лише місцевим, а й інших куточків України. Як зазначив Олександр Ключук, за межами населеного пункту землями розпоряджається Головне управління Держгеокадастру у Волинській області. І яка ситуація з виділенням 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024