День села Підманове: щасливі діти, пісні італійською та порося в подарунок

20 Жовтня 2017, 13:00
6975

Підманове – один з наймолодших населених пунктів Шацького району. Село, яке входить до складу Світязької сільської ради, було засноване після Другої світової війни. Саме в 1947 році, після об’єднання хуторів, на карті України з’явився новий топонім – Підманове.

Ця дата – 70-річчя з дня заснування села – і стала поштовхом для організації в Підманові (вперше!) колоритного Дня села. На заваді не стало навіть те, що в населеному пункті немає працівника культури – ініціативу і весь організаційний тягар взяли на свої плечі директор місцевої школи Олена Герасимук, вчителі і батьківський комітет.

Свято відбувалося в сільському клубі. Численних гостей привітали зі сцени Микола Цвид, Світязький сільський голова, отець Леонід, настоятель храму-каплиці Різдва Іоанна Предтечі пансіонату «Шацькі озера», отець Аліпій, монах Світязького Петро-Павлівського монастиря. Ведучі концертної програми Світлана Носуліч та Оксана Герасимук (Солоха і Харитина) розпочали жартівливу і цікаву подорож стежками історії села, знайомство з його працьовитими і талановитими людьми. На сцені цього дня продемонстрували свою творчість монах Аліпій, Володимир Щербань (прочитав вірш, присвячений воїнам АТО), Богдан Мельничук, Олена Ганжала, Діана Гурко, Юлія Цвір (співала італійською мовою), Христина Мельничук, п’ятикласники школи, вчителі та інші жителі села.

2

 

Найменших жителів села Підманове розважали аніматори Фіксики з міста Луцьк, яких профінансував фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Учні і випускники ЗОШ І-ІІ ст. села Підманове організували танцювальний флеш-моб.

Світязький сільський голова Микола Цвид вручив Почесні грамоти і грошові винагороди найбільш активним жителям села: Олені Герасимук, Світлані Мельничук, Василю Носулічу, Галині Артимук.

1

 

Вшанували на святі і рекордсменів села: найстаршу жительку Агафію Саковець (89 років), наймолодшого жителя Дмитра Ващука, невістку зі стажем Галину Борух, приймака зі стажем Олексія Пишука, найзатятішого холостяка Миколу Плейтуха, сестру милосердя Ольгу Цвид , багатодітних матерів, які народили 5 і більше дітей; матір-героїню та іменинницю Лукію Цвид; подружню пару, яка прожила 55 років, - Олексія і Славу Ханзеруків; подружжя, яке прожило в парі 40 років, - Якова і Любов Плейтухів; першого фермера на селі Ярослава Цвида.

2

 

Кожен, хто прийшов на свято, мав можливість придбати квиток безпрограшної лотереї і виграти приз. Усміхнулася удача Наталії Цвид, яка виграла порося – приз надав фермер Ярослав Цвид. Благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» також надав суперпризи для лотереї: соковижималку, фен, праску, два настінні годинники.

Таке от чудове свято не відбулося б без підтримки спонсорів: благодійних фондів «Тільки разом» і «Патріоти Волині», Світязької сільської ради, яка проплатила музику на молодіжну дискотеку, Оксани Стаднік, Лесі та Олександра Денисовців, Ярослава Цвида. Організатори дякують їм за фінансову допомогу.

Завершився насичений гарними подіями День села Підманове молодіжною дискотекою.

Жителі села сподіваються, що свято, яке принесло всім море задоволення і позитивних емоцій, стане традиційним і радуватиме їх щороку новими сюрпризами.

3

3

7

4

4

2

3

3

2

1

1

1

5

3

1

5

5

4

3

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024