Суд повернув "Укртелеком" Ахметова у власність держави

19 Жовтня 2017, 16:40
2499

Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про повернення до державної власності пакету акцій (92,79%) ПАТ "Укртелеком", що належить ТОВ "ЕСУ", компанії мільярдера Ріната Ахметова.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ТСН.ua.

 "Сьогодні, 19.10.2017, Господарським судом міста Києва ухвалено рішення у справі №910/7708/17, яким повністю задоволено позовні вимоги Фонду державного майна України, розірвано договір купівлі-продажу акцій №КПП-582 від 11.03.2011 ПАТ "Укртелеком", зобов’язано ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" списати з рахунку ТОВ "ЕСУ" пакет акцій ПАТ "Укртелеком" та стягнуто з ТОВ "ЕСУ" пеню у розмірі 2 мільярда 171 мільйон 169 тисяч гривень, нараховану за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій", - ідеться в повідомленні судді-спікера Господарського суду міста Києва Р. Бойко.

Тим часом у "ЕСУ" заявили, що оскаржуватимуть це судове рішення та подадуть апеляцію. "ЕСУ" не згоден з рішенням суду першої інстанції і продовжить захист права власності на акції "Укртелекому" в апеляційному суді", - повідомили "Інтерфаксу-Україна" в компанії. У "ЕСУ" також запевнили, що рішення суду першої інстанції не вплине на операційну роботу "Укртелекому", зокрема, буде продовжена масштабна модернізація компанії в партнерстві з China Development Bank.

"З огляду на характер претензій ФДМ і їхній зв'язок з діями попередніх власників "Укртелекому", ТОВ "ЕСУ" вважає за необхідне досягнення розумного компромісу щодо виконання приватизаційних зобов'язань", - зазначили в компанії.

Комісія Фонду неодноразово перевіряла і підтверджувала виконання відповідних приватизаційних зобов'язань за винятком останньої перевірки, яка відбулася з порушенням термінів (від травня 2016-го до лютого 2017-го) і в результаті якої не було досягнуто згоди із підтвердження виконання кількох із понад 50 приватизаційних зобов'язань. Про це розповіли в "ЕСУ".

Нагадаємо, Фонд держмайна подав позов до суду в травні цього року, вимагаючи розірвати договір з "ЕСУ" та стягнути 2,17 мільярда гривень пені. Третьої особою в справі було притягнуто державний "Ощадбанк", у заставі у якого перебуває зазначений пакет акцій "Укртелекому". Фонд держмайна України за підсумками оголошеного восени 2010 року конкурсу на початку 2011-го продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - ТОВ "ЕСУ" - за 10 мільярдів 575,1 мільйона гривень. Група "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова придбала "ЕСУ" 2013-го року.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром