Жителі Світязя скаржаться на незаконні, як стверджують, дії Держгеокадастру

19 Жовтня 2017, 11:22
2250

Звернення жителів Світязької сільської ради озвучила на сесії Шацької районної ради, яка відбулася 18 жовтня, депутат Галина Артимук.

У зверненні жителі села Світязь ті скаржилися на незаконні, на їхню думку, дії Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, стосовно земельних ділянок, які знаходяться на території Світязької сільської ради  за межами населених пунктів в урочищах Тополина, Задорожнє (цільове призначення – для ведення індивідуального садівництва та ведення ОСГ). Ці земельні ділянки формувались, як вказано у зверненні, з порушенням процедури їх відведення, без погодження Світязькою сільською радою, без урахування містобудівної документації (схеми планування території Світязької сільської ради, де запроектовано дані території під розміщення житлової забудови та рекреаційного призначення), що є порушенням вимог чинного законодавства.

Жителі села просять не здійснювати реєстрацію вказаних земельних ділянок. Як зазначив Світязький сільський голова Микола Цвид, сьогодні жодна людина у Світязі не може до кінця оформити документацію на земельні ділянки для ведення ОСГ, які розташовані за межами населених пунктів, адже щоразу для цього виникають якісь перешкоди.

Депутати запит підтримали, але разом з тим запропонували зібрати воєдино усі факти, де виділення земельних ділянок за межами населених пунктів відбувалося з порушенням процедури, та направити матеріали у прокуратуру, Волинську обласну раду та облдержадміністрацію, а також у Держгеокадастр.

Ніна Хомич озвучила запит, який також стосувався сфери земельних відносин - про те, що 258 жителів Світязької сільської ради, котрі були пайовиками КСП, й досі не можуть отримати земельні ділянки для ОСГ, адже щоразу Держгеокадастр знаходить у проектах якісь помилки чи недоліки. Депутат Сергій Сидорук запропонував зібрати на зустріч представників Держгеокадастру, сільської ради та проектанта, який виконує роботи з розробки документації, аби по кожному конкретному випадку розібратися та усунути недоліки в документації.

Другий запит Ніни Хомич стосувався створення депутатського фонду для допомоги вирішення проблем жителів району, на що Ольга Сахарук, керуюча справами районної ради та депутат повідомила, що в районній раді до 2010 року діяла така програма, але її треба поновити та з нового року передбачити її фінансування. 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром