"Курорт в районі Шацьких озер не має перспектив розвитку без належної медичної інфраструктури", - екс-нардеп

18 Жовтня 2017, 19:05
1593
Лікар, народний депутат України V та VI скликань вважає, що курорт в районі Шацьких озер не має перспектив розвитку без належної медичної інфраструктури, - пише Волинь-нова.

- Як відомо, на Волині за згоди голови Володимира Гунчика зробили три госпітальні округи – у Ковелі, Луцьку та Нововолинську. Але якщо не буде поблизу Шацьких озер висококваліфікованої медичної допомоги, то люди туди не поїдуть. Ті, які думають так, як у Європі, - сказав Володимир Георгійович.
- Високоякісний центр медичного обслуговування має бути поблизу. Там відпочиває180 тисяч людей тільки в літній період. Якщо взяти перспективу, то там має бути лікарня - в Любомлі для цього умови є, - яка б таку медичну допомогу могла забезпечити і для дітей, і для дорослих.

- Плюс кордон близько, - продовжує він. - Уже ж не раз область обпікалася, коли відомі в Європі люди потрапляли в автокатастрофу і помирали через те, що їх везли в Ковель чи Луцьк. Тож маємо враховувати нашу європейську перспективу і потік людей через кордон. Поки є лише рішення Кабміну щодо трьох госпітальних округів, треба спробувати внести зміни. Бо потім буде пізно. І великі території залишаться без висококваліфікованої допомоги.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром