Шацький район має позитивну динаміку розвитку

17 Жовтня 2017, 15:15
2267

Про виконання програми соціального та економічного розвитку Шацького району за 9 місяців 2017 року розповіла Галина Носуліч, начальник відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій РДА.

За її словами, проведений моніторинг свідчить про збереження позитивної динаміки розвитку промислового, лісогосподарського та агропромислового комплексу, торгівлі, транспорту, малого бізнесу, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності.

Станом на 1 жовтня в районі діє 34 статистично малих підприємств, 19 закладів ресторанного господарства, на обліку перебуває 424 суб’єкти господарської діяльності - фізичних осіб, та 235 юридичних осіб.

Стосовно зовнішньоекономічної діяльності, то обсяги експорту та імпорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності району станом на 1 червня 2017року, то вони, за обласними статистичними даними, становлять 76,2 та 85,3 тис. доларів США, що становить 119,5% та 96,5% у відповідності до цього періоду 2016 року.

З початку року в районі впровадженно 13 енергоощадних заходів на 11 об’єктах бюджетної сфери, для реалізації програми енергозбереження залучені кошти в сумі 479 тис.грн.

В галузі міжнародного співробітництва в рамках програми «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» Шацькою РДА було подано спільну заявку по великому інфраструктурному проекту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь»), яким передбачається будівництво трьох об’єктів: каналізаційної мережі та системи очисних споруд в с.Світязь, аналогічної системи в с.Пульмо та в західній частині смт Шацьк, очисних споруд у селах Гаївка та Мельники. Впроваджується й деякі інші проекти в Шацьку.

За кошти ДФРР здійснюється проект зі створення належних умов для забезпечення рівного доступу до якісної освіти – придбання шкільного автобуса для перевезення учнів та педагогічних працівників Шацького району.

Стосовно галузі сільського господарства, то вже завершується сезон збору врожаю, результати яких є кращими за минулорічні. Врожайність зернових в цьому році є більшою, ніж минулого року. Працюють програми підтримки агропромислового комплексу, такі ж програми прийняті й Шацькою ОТГ.

Виконуються планові показники в галузі лісового господарства (ШНПП та ДП «Шацьке УДЛГ»).

Озвучила Галина Носуліч показники на ринку праці, питаннях демографічної ситуації, пенсійного (надійшло єдиного соціального внеску від платників податків району 19 млн. 918 тис. грн. що становить 107,8 до плану), та соціального забезпечення.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром