Учні шкіл з Шацького району відвідали прикордонну заставу в Грабові

16 Жовтня 2017, 10:55
4236

Незвичайним та корисним видався день напередодні Дня захисника України для учнів трьох шкіл Шацького району, адже для них організували пізнавальну та цікаву екскурсію на прикордонну заставу, що розташована в селі Грабове.

Організували екскурсію директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімнгазії смт Шацьк», вчитель предмету «Захист Вітчизни» Валерій Михальчук, директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. школа-дитсадок» с.Мельники Микола Маригода, та директор ЗОШ І-ІІ ст. с. Грабове Василь Оксентюк.

А завітали на заставу школярі не з порожніми руками: вони привітали прикордонників зі святом та подарували їм великий торт.

Потім для школярів розпочалося найцікавіше: для них прикордонники провели екскурсію заставою, котру декілька років тому капітально відремонтували, показали, де відпочивають після важких чергувань, розповіли про правила роботи та її специфіку. Із захопленням діти роздивлялися техніку військовослужбовців, на якій вони патрулюють кордони влітку та взимку - квадроцикли та авто. А ще школярі потренувалися розбирати та збирати автомат Калашникова, показали школярам й інші види зброї. Відвідали й місце, де тримають собак, котрі допомагають прикордонникам патрулювати кордони та затримувати порушників.

Подякувавши прикордонникам за змістовну та цікаву розповідь, школярі відвідали бойові стежки Грабівської сільської ради, зокрема, побували у дзоті, який знаходиться за школою села Грабове, й на висоті поблизу села Адамчуки, та де мужньо оборонялись прикордонники під час нападу німецьких військ у роки Другої світової війни.  

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром