Шацьк: у школі відкрили пам'ятну дошку Герою Сергієві Мокренку

14 Жовтня 2017, 09:20
3646

 13 жовтня в НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія смт Шацьк» відбулось  відкриття та освячення пам’ятної дошки Герою АТО Сергієві Мокренку, який загинув виконуючи військове завдання на Світлодарськійц Дузі Донецької області 28 лютого 2017 року.  

Учасники війни на сході України, посадовці, керівники установ і організацій району, рідні і близькі загиблого та  пересічні громадяни стали свідками цієї урочистої і водночас сумної події.

Урочисте відкриття розпочалось із виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання за загиблим Героєм.

1

 

Відкрили пам'ятну дошку голова учнівського самоврядування школи Діана Смоляр та учасник антитерористичної операції на сході країни Валентин Борух. Їм же було надано право покласти квіти на могилу Сергія Мокренка.

Після цього розпочалось освячення пам’ятної дошки, яку здійснили у співслужінні протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії Архістратига Михаїла УПЦ КП (смт Шацьк),  митрофорний протоієрей Михайло Цвинкилевич, настоятель Свято-Дмитріївської УПЦ КП (с.Самійличі Шацького району) та протоієрей Святослав Нюня Свято-Покровської УПЦ КП (с.Головно Любомльського району).

Від районної та місцевої влади виступили голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець,  Шацький селищний голова Сергій Віннічук та керуюча справами Шацької районної ради Ольга Сахарук.  Вони найперше звернулися до батьків Героя та подякували їм за те, що виховали справжнього партіота, котрий вірно та палко любив свою Україну, і, не зважаючи на перешкоди, труднощі та небезпеку, до останнього подиху боронив її від ворога. Недарма на пам'ятній дошці твердо закарбовані останні слова Сергія: «Я так любив Україну, що готовий воювати за неї вічно». «А найкращим вчинком від нас, шачан, має стати не відкриття пам'ятної дошки, а пам'ять про нього у наших серцях, турбота та повага до його рідних,» - наголосив Василь Голядинець.


 

Щирими та просякнутими любов'ю були спогади про свого сина матері Героя - Любові Буз. Зі сльозаим на очах вона розповідала про те, що її син не вмів ненавидіти, не залишав без уваги немічних, любив дітей, батьків та рідних, любив увесь світ, незважаючи на те, що він іноді був жорстоким до нього. «Я постійно про нього згадую. Згадую його вчинки, і не можу пригадати ніякий його вчинок, який ранив би моє материнське серце. Навіть після найдрібніших сварок він завжди приходив і обіймав мене, казав, що дуже любить. Таким він був з усіма і завжди. Любіть своїх дітей, говоріть із ними, не бійтеся зізнаватися їм у своїй любові, і вони будуть відповідати вам тим же, так, як це робив мій син,» - згадувала Любов Буз. 

Згадували про Сергія Мокренка його два побратими, котрі приїхали на відкриття пам'ятної дошки. Вони подякували жителям селища та владі за турботу про сім'ю Сергія Мокренка, адже саме їм найважче пережити цю непоправну втрату. 

Після завершення заходу представники влади відвідали кладовище та поклали квіти на могилу Сергія Мокренка.

Ще одну пам'ятну дошку шачанину Сергієві Мокренку було відкрито у Любомльському професійному ліції, випускником якого він був. Участь у відкритті дошки взяли рідні Героя - батьки та сестра, а також побратими «Крука»...

1

1

2

1

1

1

3

2

3

1

1

2

1

1

1

1

1

1

1

1
А так відкривали пам'ятну дошку у Любомлі
А так відкривали пам'ятну дошку у Любомлі

1

1

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром