Студенти Шацького лісового коледжу побували на відкритті "Лісівничого молодіжного центру"

11 Жовтня 2017, 15:00
1671

На Волині на території ботанічного заказника загальнодержавного значення "Воротнів" (Воротнівське лісництво ДП "Ківерцівське ЛГ") запрацював "Лісівничий молодіжний центр" (ЛМЦ).

На відкриття закладу завітали вихованці шкільних учнівських лісництв, студенти Шацького лісового коледжу ім. Валентина Сулька, СНУ імені Лесі Українки – повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

На відкритті першого в Україні "Лісівничого молодіжного центру" були присутні заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, голови Луцької та Ківерцівської райдержадміністрацій Ігор Ярмольський та Валерій Ткачук, освітяни, науковці, екологи.

"У сучасних умовах лісове господарство потребує спільного бачення розвитку – лісівників, науковців, громадськості, влади. Тому ми постійно робимо кроки назустріч. Добре, що є розуміння. Зокрема саме спільне рішення наукової ради, що діє при ВОУЛМГ, стало рушієм відкриття цього центру. Але мушу зізнатися і, сподіваюся, мене зрозуміють усі тут присутні: ми найбільше хотіли зробити комфортним перебування у "Воротневі" саме дітей. Наших підопічних. Майбутніх лісівників. Які прийдуть нам на зміну і продовжать те добре, що ми
розпочали", – зазначив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко.

Сергій Кошарук прийшов на свято з донечкою. Окрім високої оцінки рівня створеного Центру та подяки лісівникам за таку соціальну роботу, просто зазначив: "У Воротневі на Волині тепер є частинка Європи. Без сумніву, кожен волинянин із задоволенням тут проведе свій вихідний. Точно знаю, що й сам не раз прийду сюди з родиною. Дякую за той комфорт, який ви створюєте для всіх нас".

Зі слів Романа Карпюка, все, що роблять волинські лісівники, варте уваги і достойної оцінки.

За таку соціальну роботу лісівникам подякували представники влади та освітньої галузі.

"Нам не треба йти в Європу. Вона вже є у нас. Тут. У "Воротневі", – зауважила директор еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук.

Після невеликої урочистої частини гості Центру пройшлися школами-студіями, де тривали перші заняття. "Школа майбутнього лісу", "Школа рибалки","Школа лісового дизайнера", "Школа бджоляра", "Школа лісового кухаря","Школа мисливця", "Школа садівника", "Шкільна майстерня" – кожен із викладачів студій (а тимчасово на вчителів "перекваліфікувалися" працівники управління та директори лісгоспів) зумів зацікавити дітей.


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39