Шацьк: вкрали скриньку з пожертвою на будівництво храму

10 Жовтня 2017, 21:50
3585

В жительки селища Шацьк вкрали скриньку з пожертвою на будівництво храму святого Архістратига Михаїла УПЦ КП.

Зловмисники зробили свою чорну справу серед білого дня: вкрали закриту жестяною кришкою скляну банку з отвором для грошей, за десяток метрів її розбили, гроші забрали і втекли.

Як розповіла жителька районного центру пенсіонерка Марія Ковальчук, вона збирає гроші на будівництво храму вже багато років і віддала на благу справу до 6 тисяч гривень людських пожертв. Втретє почала збирати півроку тому. Скляна банка з написом про пожертву зазвичай стояла перед входом у магазин Марії Федорівни, на маленькому столику.

-Небайдужі люди жертвували кошти, хто скільки міг, оскільки розуміли, які то потрібні великі суми на будівництво церкви. Особливо переймалися благою справою львів'яни, які приїжджали влітку на відпочинок. В банці були купюри по 20 і по 50 гривень, а також дрібніші - всього, думаю, до 500 гривень, - розповідає парафіянка.

Магазин Марії Ковальчук
Магазин Марії Ковальчук

Того дня до магазину декілька разів заглядав молодий чоловік з капішоном на голові, в руках тримав пиво і цигарку. Цікавився книгами, розпитував про щось несуттєве, сказав, що він з села Кам'янка. Марія Федорівна запам'ятала його обличчя: кругловиде і з великою родимкою на щоці. Після того, як він, нарешті, пішов, банка з грошима зникла.

Пенсіонерка, зрозумівши, що гроші вкрали, разом зі своїм знайомим пішла шукати сліди злочину. За декілька десятків метрів, біля громадської вбиральні, знайшли і розбиту банку, і порожню пляшку з-під пива, і декілька дрібних купюр, які злодій у поспіху загубив.

Сліди злочину, разом із заявою, Марія Ковальчук віднесла в Шацьке відділення поліції. Сподівалася, що злодія знайдуть, а гроші повернуть, проте з часу вчинення крадіжки пройшло до місяця часу, а віз, як кажуть, і досі там.

Саме на цьому столику стояла скляна банка з пожертвою на храм
Саме на цьому столику стояла скляна банка з пожертвою на храм

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024