Шацьк: інвестиційні проекти можуть не реалізуватися через безвідповідальність учасників тендеру

07 Жовтня 2017, 21:20
1946

На оперативній нараді з керівниками району, яка відбулася 2 жовтня під головуванням Віктора Плейтуха, першого заступника голови Шацької РДА, говорили про реалізацію інвестиційних проектів на території Шацького району, які здійснюються з використанням фінан­сових ресурсів бюджету розвитку державного та обласного бюд­же­тів, та проектів з будівництва, реконструкції та ре­монту доріг.

З цього питання доповідав Віталій Яльницький, заступник Шацького селищного голови.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання розподілу у 2017 році субвенції з державного бюджету міс­цевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-еко­номічного розвитку окремих територій» від 11 травня 2017 року, для Шацької селищної ради було виділено 2 млн. грн. з держбюджету (ще 460 тис. грн. з бюджету самої селищної ради) на реалізацію проекту «Реконструкція парку ім. Шевченка в смт Шацьк Волинської обла­сті».

Відразу після отримання коштів Шацька се­лищна рада 21 липня провела тендер на відбір підрядника виконання буді­вельних робіт. На жаль, усі три учасники торгів недбало підійшли до під­готовки тендерної документації і жодна пропозиція не була визнана тендерною комісією як така, що відповідає вимогам. Така ж ситуація спостерігалась і при проведенні 1 серпня другого тен­деру (2 учас­ники). Третій тендер був проведений вже у вересні. Пе­реможцем тендеру було визнано КБМП «Орбіта-Рожище». З боку одного з уча­с­ників торгів були надіслані скарги щодо процедури відбору пере­можця. Наразі ще не надіслана пропозиція переможцю про намір укласти з ним угоду.

Другий великий проект (відповідно до Постанови Кабміну «Дея­кі питання використання коштів, передбачених у державному бюд­жеті за програмою «Здійснення природоохоронних заходів на 2017 рік» від 4 липня 2017 року), над яким працює селищна рада, сто­сується виділення з державного бюджету 6 416,521 тис. грн. на «Розширення існуючої каналізаційної мережі смт Шацьк і відновлення вулиць з ґрунтовим покриттям, задіяних в каналізуванні (зміна №1)».

25 серпня цього року мали відбутись торги з визначення підрядника виконання робіт. На жаль, торги не відбулись. Причина – подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій. Дата проведення повторного тендеру – 2 жовтня 2017 року.

Відтак гроші можуть повернутися назад, якщо не будуть освоєні у 2017 році. 

На дрібніші проекти, де задіяні менші кошти, виготовляється проектно-кошторисна документація, а саме на капітальний ремонт до­ріг Шацьк-Мельники та Кропивники-Вілиця, облаштування тро­туару в Шацьку (ліва сторона вул. 50 років Перемоги, від ринку до кінця Шацька). 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром