У Шацьку в день донора здавали кров не лише чоловіки, а й жінки

05 Жовтня 2017, 10:30
2070

Кожного дня на землі тисячі людей потребують донорів крові. Від того, чи знайдуться люди, які згідні будуть подарувати свою кров, залежатиме чиєсь життя.

Приємно, що в Шацьку щоразу знаходяться люди, котрі вважають своїм обов’язком здати кров, адже її в теперішній ситуації потребують не лише важкохворі, а й учасники АТО, котрі захищають кордони нашої України на сході України.

4 жовтня у приміщенні Шацького лісового коледжу імені В.Сулька відбувся день донора. Традиційно Шацький район по донорству закріплений за Володимир-Волинською станцією переливання крові, котрі й приїжджають в район декілька разів на рік.

Цього разу виявили бажання здати кров 42 особи, це майже вдвічі менше, ніж минулого разу (104 особи). Найбільш активними учасниками виявились працівники та студенти лісового коледжу, долучилися до акції учасники АТО та працівники Шацького військового комісаріату, медичні працівники, працівники Шацького відділення поліції, відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА,  та громадськість району. Відзначу, що кожного разу збільшується кількість жінок, які виявили бажання стати донорами крові. Цього разу їх було аж 12.

Як розповідає Олена МАШЕВСЬКА-МАТВІЮК, завідувач відділом комплектації донорських кадрів Володимир-Волинської станції переливання крові, для Шацького району на рік доведено певну кількість донорів - 425. За неповний рік коштами перераховано на благодійний рахунок за 215 донорів (це майже 10 тис.грн.), ще 146 донорів здали кров за два виїзди в Шацький район. У підсумку станом на сьогоднішній день Володимир-Волинська станція переливання крові має з Шацького району 361 донорів крові.

- Хоч до плану і не вдалося дотягнути, але ми все ж вдячні керівництву району, лікарні та адміністрації коледжу за організацію, людям – за небайдужість. Адже все пізнається у порівнянні: в минулому бували роки, коли ми поверталися з Шацька з двома-трьома дозами. Якщо в районі виявлять бажання ще організувати день донора – ми з радістю приїдемо ще раз, - говорить Олена Машевська-Матвіюк.


 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024