Вихованка Шацького БДЮТ - номінантка всеукраїнського конкурсу "Нові імена України"

04 Жовтня 2017, 10:00
2561

Нещодавно в Україні відзначали професійне свято  працівників Міністерства надзвичайних ситуацій — День рятувальника.

Серед вихованців позашкільних навчальних закладів  Центром науково-технічної творчості учнівської молоді  спільно з державною службою України з надзвичайних ситуацій у Волинській області щорічно організовується конкурс «Юні рятувальники очима дітей», який детально розкриває особливості цієї складної професії засобами  дитячого мистецтва.   

Роботи  гуртківців Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості  постійно серед кращих.

Влітку Ірина Мартинюк, вихованка гуртка «Ми малюємо світ», учениця ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь, здобула перемогу в  конкурсі в номінації «Малюнок або плакат».

Також разом з іншими вихованцями Ірина долучилася до обласного конкурсу-марафону Волинського мальованого рушника «І на тім рушникові...», отримавши грамоту управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА за активну участь.

3

 

Диплом І ступеня у вихованки в обласній виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край!» – за картину «Тиха ніч». В обласному конкурсі малюнка на асфальті «Дитинства світ чудовий»  — І місце, ІІ  —  в обласному конкурсі «Таланти ІІІ тисячоліття» в номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво».

А ще Ірина Мартинюк стала дипломанткою ХХХ ювілейного всеукраїнського конкурсу «Нові імена України», який щорічно проводиться на підтримку обдарованої молоді  у галузях музики, літератури, образотворчого мистецтва і народної творчості. Цьогоріч він проходив в Києві 19-21 квітня. Картини юної художниці  «Венеція», «Юні чоботарі», «Тиха ніч»(на фото), «Ісус Христос та Іван Хреститель» були представлені в цьому мистецькому проекті завдяки співпраці БДЮТ з головою обласної організації Українського фонду культури Геннадієм  Сарапіним.

Нині, здобуваючи  спеціальність дизайнера в Луцькому НТУ, Ірина  з особливою теплотою згадує навчання в БДЮТ:

— Ще з дитинства мріяла пов’язати майбутню професію з образотворчим мистецтвом. Гурткові заняття під керівництвом Ірини Павлівни Вензловської спрямували мене в  потрібне  русло. Розвиваючи свої природні здібності в безперервних заняттях улюбленою справою протягом 5 років, відчувала неабияку вимогливість свого наставника. Це дало хороший результат, адже в моєму арсеналі — не один десяток обласних та всеукраїнських грамот, якими горджуся. Я усвідомлюю, що мій  успіх —  результат співпраці з керівником гуртка, за що   їй щиро дякую.

Ніна Корець 

2

                                            

                                                                                            

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39