Як забезпечити підручниками школярів Шацького району – вирішували на спільній комісії

02 Жовтня 2017, 14:40
1668

Відділ освіти, молоді та спорту Шацької РДА не може використати залишки освітньої субвенції на придбання підручників для шкіл без погодження Міністерства освіти.

Про це розповіла Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту, на спільному засіданні комісії Шацької районної ради та Шацької ОТГ з питань охорони здоров’я, культури та освіти.

Так, зараз довозяться підручники для 9-х класів. Але є проблеми із використанням коштів на придбання підручників із залишків освітньої субвенції: їх не можна використовувати без погодження Міністерства освіти. Існує й інша проблема: видавництва будуть друкувати підручники лише до нового року, адже потім знову будуть зміни в освітній програмі, і ці підручники стануть непотрібними.

Відповідні листи відділом освіти були направлені в Міністерство ще 4 липня, проте відповіді немає досі. 

«Також телефонували туди постійно. Надії на те, що дозвіл таки буде, немає. Натомість, аби діти отримали підручники, кошти з освітньої субвенції пропоную використати на інші потреби шкіл, натомість необхідну суму виділити з районного бюджету,» - відзначила начальник освітян.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39