Бібліотеки Світязької сільської ради поповнилися книжковими фондами

01 Жовтня 2017, 14:05
2120

Багатовікові культурні надбання людства заслуговують не лише на бережливе ставлення до них, але й потребують особливо дбайливого збереження. До найдавніших форм збереження культурної спадщини належать і бібліотеки, перші з яких з’явились ще в Стародавньому Вавилоні. Саме ж слово «бібліотека» має походження давньогрецьке, пише Олена Корусь, вчитель зарубіжної літератури, художньої культури і мистецтва ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь.

Сьогодні бібліотеки є необхідною складовою нашого життя, тому що саме вони зберігають надбання літератури і науки. А це дбайливе збереження забезпечується невтомною працею бібліотекарів, до завдань яких входить не лише видача книжок читачам, а й систематизація нововиданих книг, забезпечення їм належних умов зберігання, реставрація стародруків і рідкісних видань, наукова робота щодо знаходження та опису книжок і велика освітня робота з відвідувачами бібліотек. Нині в світі існує велике розмаїття публічних бібліотек, які підтримуються державою, бо їх фонди становлять національний здобуток кожної країни зокрема і світовий культурний здобуток в цілому.

Слід відмітити, що саме їх багатогранна діяльність з учнями шкіл дуже важлива, тому що сьогодні, в еру інформаційного прогресу, як ніколи актуальним є питання залучення молодого покоління, починаючи з дитячих років, до читання книг, які в своєму первісному призначенні і є тим самим елементом, який служить захистом духовності.

Приємно відзначити, що до кращих бібліотек Шацького району по праву можна віднести роботу бібліотек, які діють на території Світязької сільської ради - це сільські бібліотеки у Світязі (бібліотекар Валентина Оксентюк) і в Підманове (бібліотекар Наталія Добровольська) та шкільні - в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь (бібліотекар Марія Морозюк) і в ЗОШ І-ІІ ст. с. Підманове (бібліотекар Валентина Марчук). Всіх їх хочеться привітати з професійним святом та побажати ще більших творчих досягнень на ниві благородної праці бібліотекарів, яка цінується в нашій сільській громаді. І про це свідчить не лише вдячність їхніх читачів, але і те, як сільська влада дбає про наші бібліотеки - про їх утримання, про створення належних умов для їх діяльності, і, що саме головне, виділяє по можливості кошти для придбання нових книг для збагачення їх бібліотечних фондів.

Протягом останнього часу з ініціативи депутатів сільської ради, членів її виконкому і підтримці та дбайливій участі сільського голови Миколи Цвида за такі кошти було придбано багато нової цікавої літератури в усі наші бібліотеки. Зокрема, лише одна бібліотека Світязької школи змогла збагатитись цікавими і такими необхідними для навчально-виховного процесу книгами більш як на двісті примірників. Приємно, що такі розумні і далекоглядні рішення приймають колишні випускники наших шкіл і читачі наших місцевих бібліотек, що свідчить про їх розуміння значення книги в житті кожної людини, яку саме книга і плекає споконвіку.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024