Світязь: на зустріч випускників приїхала навіть жителька Шацького району Російської Федерації

30 Вересня 2017, 14:00
5208

 

Днями відбулося свято зустрічі випускників 1977 року Світязької середньої школи.

На жаль, не всі випускники навчального закладу змогли на ньому побувати, хоча свято було чи не найцікавішим за останні роки. Флешмоб у минуле провели онука нашого однокласника Василя Озимка та вчитель географії Ніна Дужич. Тепла, зворушлива зустріч з дитинством та юністю. Ми поринули у безтурботні і щасливі дитячі літа, кожен пригадав улюблений предмет і вчителя, цікавий епізод із шкільного життя. В нашому серці пробудилось те, що не повторюється і не забувається. У цей момент ми зрозуміли, що життя - це мить. Здавалось, що недавно закінчили школу, а вже стоїмо на порозі пенсійного віку. І, як з’ясувалось, дечого й не встигли ще зробити, сказати, відкрити свої почуття.

З різних причин ми не зустрілися усім класом. Адже багатьох учителів і дев’ятьох однокласників уже немає серед нас - вони відійшли у вічність.

Випускники дякували вчителям, які вели їх країною знань у незвіданий світ. Діти-птахи розлітаються, та незримими нитками їхні серця прив’язані до рідної школи. Цікавими були спогади про життєві перипетії доцента кафедри етнографії Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Алли Панасюк, а також Марійки Сороки, яка 17 років прожила в Італії, Ніни Карасюк, начальника відділу ПрАТ «Львівобленерго», сільського голови Миколи Цвида, Любові Терещук, жительки Шацького району Рязанської області, Петра Ганжали, жителя Тюменської області, Володимира Денисовця та Миколи Боруха, жителів республіки Білорусь, Миколи Дибалюка, мешканця села Світязь, Леоніда Дибалюка, який проживає в селі Підманове та інших.

Тож ми, випускники 1977 року, висловлюємо щиру вдячність нашій однокласниці вчителю географії Ніні Дужич, яка сприяла зустрічі, а також директору школи Вірі Озімок. Саме вона розповіла нам про школу, її здобутки, добрим словом згадала колишніх учителів та учнів. Чим далі від нас шкільні роки, тим теплішими і ціннішими стають спогади про школу!

Світлана Геренчук

7

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024