У Пехах викопали гігантську картоплину

20 Вересня 2017, 21:15
5769

Навіть не сподівалася жителька села Пехи Надія Іщук, йдучи на город копати картоплю, що їй трапиться таке щастя!

На полі жінка викопала рекордну картоплину незвичної форми. Знахідку поклали на вагу: 2 кг 765 грам – показало.

Як вдалося виростити таке диво, - запитуємо.

- Не знаю, ця картоплина залишилася на городі ще з минулого року, де росли буряки. Тут і зимувала. Сорт картоплини - слов’янка. Ні купки, як зазвичай, над нею не робили, бо навіть не знали, що вона там є. Прийшла на город і побачила, що із землі видніється картоплина. Стала викопувати - і знайшла таке диво, - розповідає жінка.

Що ж , пехівська картоплина цілком може стати рекордсменом не лише в Шацькому районі, а й Волині. На початку вересня біля міста Костопіль, що на Волині, під час збору врожаю знайшли гігантську картоплину. Про це повідомляє 5 канал.

«Картоплина вражає своїми розмірами. Вона більша за руку людини й вагою сягає понад кілограм,» - йдеться на сайті.

Також рекордні картоплини виросли ще у декількох господарствах Волині. Так, картоплина, вирощена на Волині у фермерському господарстві «Артем» у селі Колодеже Горохівського району у 2007 році заважила 1,5 кг.

«Минулого літа на Волині викопали рекордні картоплини: спершу – вагою 1,9 кг у господарстві Надії і Анатолія Саливончиків із села Щитинь Любешівського району, а зголом у «Книзі рекордів Волині» зареєстрували бульбу вагою 2 кілограми 200 грамів! Її викопала минулого літа на своєму городі Валентина Пінкевич із села Височне Ратнівського району. Досі такої величезної картоплі (не лише в області, а й в усій країні) ще ніхто не збирав! Це абсолютний український рекорд!» - писали тоді обласні видання. 

Звісно, куди цим картоплинам до майже трикілограмової пехівської! 

Але звісно, картоплина Надії Іщук не дотягується до світового рекорду. Так, ліванський фермер Кхаліл Семхат з південного міста Тир, не зміг повірити своїм очам, коли виявив у своєму городі настільки величезну картоплину вагою 11,2 кг.

Джону Евансу також вдалося виростити найважчу моркву в 1998 році. Найбільший у світі гарбуз виріс в Род Айленді, США, в 2007 році важив воін цілих 766 кг.

1

1

1

 

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром