Дві родини з Положева, які постраждали від вогню, потребують допомоги

20 Вересня 2017, 14:20
2326

У селі Положево Шацького району сталася велика біда. За мить згоріла дерев’яна хата. Люди майже нічого не встигли врятувати. А від удушення чадним газом загинула 34-річна матір чотирьох донечок Любов Омельчук, яка саме прийшла в гості до родички, пише «Вісник і К».

Того дня Люба навідалась у до Насті Сиротюк. Молоді жінки розмовляли в дальній кімнаті, можливо, тому й не почули диму. А потім дерев’яний дім спалахнув. Дивом врятувалася трирічна Мирослава, яка була разом з мамою. Перелякана, вона прибігла додому і кричала: «Бабусю, горить!». Марія Степанюк вискочила надвір і побачила дим, кинулася на сусідню вулицю. Люди намагалися загасити полум’я.

– То ангели нашу Міру врятували, – зі сльозами на очах оповідає бабуся. – Настя вискочила з хати і лише прошепотіла: «Там Люба», – і втратила свідомість. Чоловіки, ризикуючи життям, оббігали кімнати, але дочки не знайшли, бо вона була в самій крайній. Дерев’яна хата згоріла за лічені хвилини. Лікарі після розтину сказали, що шансів на життя у неї не було. Всі легені були забиті. Донька померла через отруєння чадним газом.

Причини пожежі ще й досі встановлюють.

Наступного дня після похорону село ще оговтувалося від біди: чоловіки розбирали обгорілі стіни на обійсті Сиротюків. Люди зносили погорільцям речі, продукти. А бабуся дівчат Марія Степанюк їздила в райцентр оформляти документи. Дрібненькі, тендітні дівчатка – 12-річна Оля, 11-річна Юля, восьмирічна Саша та трирічна Мирослава – залишилися без мами. Страшне і непоправне горе. І хоча ніякі гроші не замінять цієї болючої втрати, наша газета передала кошти для маленьких сестричок. Вони й досі не можуть повірити, що матусі нема.

Ще першого вересня Люба одягала, причісувала донечок до школи, а четвертого її не стало. Мовби передчуваючи біду, після урочистої лінійки попросила родичку, щоб та сфотографувала її разом з дітьми. Ще й сказала: «Бо в нас навіть фотографії спільної нема». Тепер залишилися сестрички з татом і бабусею.

Марія Дмитрівна дуже дякує всім добрим людям, які підтримували її сім’ю у складну хвилину. Хоч має своє горе, турбується й про погорільців:

– Вони по копієчці збирали гроші на ту хату. Працювали не покладаючи рук, до Польщі їздили. Лише десять років пожили в оселі. І така біда сталася.

Тож просимо небайдужих допомогти родинам у біді.

Відкрито рахунки в «Ощадбанку»:

26 25 50 00 10 44 52 – Марія Дмитрівна Степанюк;

26 25 80 00 08 70 59 – Анатолій Володимирович Сиротюк.  

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром