Смоляри-Світязькі: професор Східноєвропейського університету нагородила учнів місцевої школи

13 Вересня 2017, 17:00
3967

Яскравою і комунікабельною особистістю є Світлана Калениківна Богдан, нині -  професор Східноєвропейського університету, в минулому – випускниця ЗОШ І-ІІ ступенів с.Смоляри-Світязькі. З 2013 року вона життєдайним світилом мудрості вносить радість у колектив учнів та вчителів нашої школи.

Почути слово від митця – це дарунок. Як писала Емілія Поуст, ніщо не виказує походження, освіту, самодисципліну й виховання так швидко й переконливо, як слова, що ми їх уживаємо, і те, як ми їх вимовляємо. Дійсно, мовлення Світлани Калениківни не залишає байдужим нікого. Вдвічі приємно, що не забуває вона коріння рідної землі і щороку 5 вересня звучать слова подяки її татові і мамі. Богдан Каленик Хомович народився саме 5 вересня 1924 року. Тому кожен виступ доньки присвячений саме йому.

Учні школи цьогоріч теж приємно порадували гостю. Під керівництвом вчителя української мови Бойко К.М. підготували урочисту лінійку, під час якої прозвучали вірші переможців літературних конкурсів.

«Бальзам на душу», - так високо оцінила Світлана Богдан виступ Олега Голядинця, призера обласного конкурсу «Посміхнімось щиро Вишні». Також школярі мали нагоду проявити свої знання по творчості Лесі Українки та Антуана де Сент Екзюпері.

Літературна вікторина завершилася врученням нагород. Кращим учнем за 2016-2017 н.р. стала президент дитячої організації «Мрія» Світлана Сіжук – старанна, дисциплінована учениця 9 класу. Вона отримала премію фонду Каленика та Марії Богдан. Наймолодшій школярці Богдані Цюп’яшук було подаровано книгу  «Біда навчить» і обруч, зроблений власноруч. Всі учні поласували солодощами, які презентувала Світлана Калениківна. Апогеєм зустрічі стала презентація авторської книги Світлани Богдан «Провинна сльоза вранішнього сонця», яку вона подарувала сільській бібліотеці.

Кулик Н.В., вчитель ЗОШ І-ІІ ст.села Смоляри-Світязькі


 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024