Як шачани презентували район на обласному святі «Обжинки-2017»

11 Вересня 2017, 17:00
5479

В м. Луцьк відбулося свято «Обжинки-2017». Щоб взяти участь у святкуванні Дня врожаю, до обласного центру з’їхалися аграрії, народні майстри і творчі колективи з усієї Волині, а також гості з Польщі і Білорусі. Побувала на святі і делегація Шацького району: Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, працівники  відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій РДА на чолі з начальником Галиною Носуліч, Оксана Юхимук, начальник відділу культури, та народний аматорський фольклорний ансамбль «Молодички» Шацького МБК разом із керівником Ніною Вирович.

На початку свята до присутніх звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він зазначив, що в цей день потрібно дякувати Богу за зібраний урожай, адже добрий врожай, з його слів, - це благословення Боже не тільки на їжу, це благословення Боже на впевненість у завтрашньому дні.

4


 

Урочисто відкрив свято врожаю Володимир Гунчик, голова Волинської облдержадміністрації.

-Радію, коли бачу міць агропромислового комплексу. Це маленька частинка того, що робить сьогодні Волинь для розвитку нашої України. Маленька частинка того, щоб мати потужний фундамент для розвитку міжнародних відносин. Вітаю сьогодні гостей нашого свята, представників братніх народів та братніх країн. Хочу сьогодні подякувати всім аграріям області за успішну роботу, проведену у 2017 році. А також з гордістю повідомляю вам, що маємо більше 1 мільйона тонн зернових, - зазначив очільник області.

На обжинках були представлені аграрні здобутки Волинського краю, діяли виставки народних промислів і сільськогосподарської техніки.

Цьогорічне свято урожаю запам’ятається ще й встановленим коровайним рекордом. Працівники ПАТ «Теремно-хліб» випекли найбільший в Україні коровай вагою 750 кілограмів.

2

2

2

 

Кожен район області мав свій намет, де презентував осінні врожаї, смачне частування, а також вироби із лози, соломи, сіна та інших матеріалів. Яскраво вирізнялася з-поміж інших експозиція Шацького району з розкішним короваєм, запашними пирогами та іншою здобою, журавлиною, лохиною і грибочками – дарами лісу. Продумали шачани і оформлення намету-обійстя. Його окрасою стали старовинні вишиті вироби, кераміка, кошики і пліт з лози, з висоти якого гордо поглядали на всіх півень і курка.

Продукцію для експозиції надали Владислав Поляков, керівник ПП «Флора», кондитерський цех ресторану  «Голубі озера» Шацького районного споживчого товариства  (керівник Петро Склезь), ТзОВ «Шацький молокозавод» (керівник Михайло Поліщук) та міні – пекарня селища Шацьк (керівник Олена Лікіних). Диво-коровай спекла жителька села Острів’я Валентина Карамач. Спонсорами стали сільськогосподарські підприємства, які провадять господарську діяльність на території району.


 

Голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець презентував на святі Шацький район. 

Після урочистих привітань представники місцевої та обласної влади відзначили волинських аграріїв, які зібрали рекордні врожаї. Далі учасники і гості свята мали можливість поспілкуватися, взяти участь у майстер-класах, поласувати смачними стравами і поспівати разом з творчими колективами Волині, зокрема народним ансамблем «Молодички» з Шацька.  

4

4

6

2

3

3

3

2

2

3

5

5

3

2

7

5

5

6

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024