В рамках проекту "Курорт Шацьк" розпочались курортологічні дослідження природних ресурсів озерного краю

09 Вересня 2017, 09:00
2843

На Волині впродовж двох днів працював форум з питань розвитку курортів та рекреації, на якому обговорювалося питання надання Шацькому району статусу курорту державного значення. 

У середу, 6 вересня, учасники заходу, а це представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, наукові співробітники, фахівці профільних структур та управлінь, одне з засідань провели на виїзді, оглянувши територію майбутнього курорту Шацьких озер і побувавши на родовищі мінеральної води, яку виявлено в санаторії «Лісова пісня» на глибині 1252 метри. 

Читайте також:  Учасникам всеукраїнського форуму показали територію майбутнього курорту Шацьких озер

Олена Некипєлова, доктор хімічних наук, професор, заступник директора з наукової роботи державної установи «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України», також разом із колегами взяла активну участь у роботі форуму.


 

Згаданий інститут – єдиний в Україні, який займається вивченням природних лікувальних ресурсів, природних територій і дає висновок  після проведеного комплексу досліджень мінеральної води, лікувальної грязі, озокериту, бішофіту, аби в подальшому використовувати їх у санаторно-курортній сфері.

-На сьогодні ми уклали договір з Волинською облдержадміністрацією і приступили до роботи з вивчення природних ресурсів території Шацьких озер. Результатом роботи має стати дозвіл на підготовку пакету документів, клопотання і надання Шацьку статусу курорту державного значення. Нинішній етап - це лише початок довготривалої роботи, так звана прогнозна оцінка, далі – медико-біологічна оцінка і клінічні випробування. Також ми плануємо дослідити природні території Шацьких озер, виготовити документацію на лікувальні пляжі, зробити акцент на теренкур (метод санаторно-курортного лікування, що передбачає дозовані фізичні навантаження у вигляді пішохідних прогулянок курортною зоною – Авт.) тощо. Дослідження бальнеологічних ресурсів території Шацьких озер триватимуть близько року. Паралельно будуть проводитися інші роботи – працюватимуть проектанти, будуть вивчатися землі, їхнє призначення. Словом, роботи багато, утім, процес, як кажуть, пішов, а отже, є надія, що унікальні Шацькі озера незабаром стануть курортом державного значення – зазначила Олена Михайлівна.

 

«Згідно з Програмою розвитку туризму та рекреації на 2016 – 2020 роки Департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА розпочав роботу над створенням курорту», - пише Іван Мирка, директор департаменту, на своїй сторінці у Facebook

«А саме розпочаті куророртологічні дослідження природних ресурсів краю. 7-го вересня відібрані зразки відправились з експедицією Одеського інституту курортології, з яким ми підписали відповідний договір на дослідження в Одесу. Це сапропелі, торфи, вода. Курорт Шацьк – це великий проект, де багато складових частин, інвестицій. Результатом чого мають стати заклади оздоровлення, розвиток краю та збереження нашої перлини – Шацького краю. Все це буде відображено в мастерплані – такій концепції розвитку курорту. Про що ми як команда думаємо – про міжнародний пункт пропуску, про сучасні очисні споруди, про дороги та набережні, про пляжі, про бювет мінеральних вод», – йдеться у дописі.


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром