Володимир Гунчик "підганяє" керівництво Шацького району з будівництвом каналізації

06 Вересня 2017, 10:20
2155

Реалізація проектів соціально-економічного розвитку області перебуває на постійному контролі в облдержадміністрації. Підтвердження цьому – чергова нарада з питань соціально-економічного розвитку області, що відбулась сьогодні, 5 вересня 2017 року, під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, - інформує сайт Волинської ОДА.

Зокрема у режимі відеоселектору з головами райдержадміністрацій, міськими головами та головами об’єднаних територіальних громад обговорили освоєння коштів щодо кожного об’єкту в розрізі джерел надходження фінансового ресурсу.

Так, про стан використання коштів ДФРР у 2017 році поінформував заступник начальника – начальник планово-технічного відділу управління капітального будівництва облдержадміністрації Станіслав Наумчик.

– На 22 інвестпроекти загалом було передбачено 148 мільйонів 683 тисячі гривень. З них кошти державного фонду – 113 мільйонів 128 тисяч гривень, та кошти співфінансування із місцевих бюджетів – 35 мільйонів 554 тисячі гривень. Усього станом на сьогодні в область надійшло 52 мільйони 842 тисячі гривень коштів Державного фонду регіонального розвитку, як і було передбачено згідно з розписом на серпень місяць. Станом на 4 вересня по Державному фонду касові видатки склали 27 мільйонів 378 тисяч гривень, крім того по місцевому бюджету – 25 мільйонів 463 тисячі гривень. На рахунки управління капітального будівництва облдержадміністрації надійшло 43 мільйони 768 тисяч гривень, касові видатки становлять 22 мільйони 637 тисяч гривень, з них освоєно – 5 мільйонів 884 тисячі гривень та надано аванс на суму 16 мільйонів 753 тисячі гривень. Залишок на рахунку складає 21 мільйон 131 тисяча гривень, – доповів Сергій Наумчик.

Дещо інша ситуація щодо освоєння коштів із субвенції з Державного бюджету на заходи соціально-економічного розвитку окремих територій. За словами Вероніки Миколаївни, на нашу область виділено 84 мільйони, з яких необхідно профінансувати 252 об’єкти. Станом на 31 серпня в область надійшло 50 мільйонів 712 тисяч гривень, що становить 60 %. Однак робіт виконано лише на 4 мільйони 770 тисяч гривень. Зокрема освоєння коштів розпочато у 6-ти районах.

Тож голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив на відповідальності керівників районів, якщо ці кошти не будуть освоєні.

– Голови районних державних адміністрацій, об’єкти на ваших територіях, кошти Державного бюджету, за умови співфінансування з місцевих бюджетів. З вас ніхто не знімає відповідальності за освоєння цих коштів. Працюйте із сільськими, селищними головами, з місцевими структурами влади, але відповідальність консолідована, – зазначив Володимир Петрович.

Також проаналізували стан освоєння коштів субвенції Державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Зокрема за словами начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Миколи Томчука, на сьогодні вже завершується уточнення поданих об’єднаними територіальними громадами на отримання інфраструктурної субвенції. Так, для 15 ОТГ передбачено 50 млн 123 тис. грн, з них проектів вже уточнено майже на 46 млн грн.

Не оминули увагою і освоєння коштів Державного бюджету на здійснення природоохоронних заходів на 2017 рік. Позаяк найбільший об’єм коштів спрямовано у Шацький район  за напрямком «Охорона і раціональне використання водних ресурсів», то про стан освоєння доповів голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець.

Так, у планах будівництво мереж та споруд господарсько-побутової каналізації села Світязь (сума 4 мільйони 476 тисяч 464 гривні), розширення існуючої каналізаційної мережі смт Шацьк та відновлення вулиць з ґрунтовим покриттям, задіяних в каналізуванні (сума 6 мільйонів 416 тисяч), будівництво каналізаційної мережі у західній частині в смт Шацьк, селах Гаївка, Мельники та будівництво каналізаційних очисних споруд (сума 475 тисяч гривень).

Наразі ж тривають процедури оформлення документів та тендерні процедури, тому голова облдержадміністрації доручив пришвидшити цю роботу, адже залишилось кілька місяців для освоєння цих коштів.

– Як тільки завершиться процедура по тендерах, оформлення відповідних документів в частині проектно-кошторисної документації, експертизи, все повинно бути готовим. В нас залишилось тільки три місяці роботи. Завдання у нас стоїть таким чином, щоби ми з вами з’єднали усі системи господарсько-побутової каналізації, зливової каналізації і утворили навколо озера Світязь, або в районі Шацьких озер, єдину мобільну скоординовану систему каналізування. Прошу об’єднали всі зусилля і зробити таким чином, аби ми мали єдину систему каналізування району Шацьких озер, і в наступному році продовжили через Мінекології, ДФРР, соцеконом, та питання каналізування Шацьких озер завершити. Без завершення цих проектів ми не можемо говорити про серйозні інвестиції, – відзначив Володимир Гунчик.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром