Що зробили за рік в Шацькому бюро правової допомоги

04 Вересня 2017, 18:00
2187

1 вересня 2016 року – саме цього дня, рівно рік тому, в Шацькому районі розпочало свою роботу Шацьке бюро правової допомоги Володимир-Волинського МЦ з надання БВПД, - йдеться на сайті Шацької райдержадміністрації.

Бюро правової допомоги - мережа точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад і соціально вразливих суспільних груп.

Місія безоплатної правової допомоги полягає в захисті прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

Першоосновою діяльності бюро є повага до гідності людини та прагнення створити умови, за яких люди мають рівний доступ до права та правосуддя – незалежно від рівня їх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості. Бюро сприяє наданню громадянам засобів для вирішення життєвих проблем у правовий спосіб на противагу узвичаєній в суспільстві корупції.

Починаючи з 1 вересня 2016 року у нас можна отримати увесь спектр безоплатної правової допомоги. Це і надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій; і забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (написання процесуальних документів, представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян; і забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Про ефективність роботи бюро правової допомоги свідчить статистика. Так, починаючи з 1 вересня минулого року до бюро правової допомоги звернулося 813 громадян. Окрім того, за рік роботи працівниками бюро було прийнято 19 звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. З метою забезпечення доступу до правової допомоги створено 5 дистанційних пунктів консультування: Шацький районний військовий комісаріат, Шацький районний центр зайнятості, Центр надання адміністративних послуг Шацької РДА, Управління соціального захисту Шацької РДА,  Шацька районна лікарня.

Постійно працівники бюро проводять правопросвітницькі заходи, до яких належать: вуличні інформаційно-роз’яснювальні акції, тематичні лекції та семінари, круглі столи, зустрічі з трудовими колективами установ Шацького району.

На постійній основі проводиться співпраця з Шацькою районною радою та РДА, сільськими та селищною радами, працівники бюро беруть участь у нарадах, колегіях та сесіях місцевих рад. На сайті Шацької районної ради та Шацької районної державної адміністрації створені рубрики: «Інформує Шацьке бюро правової допомоги» та «Бюро правової допомоги».

Перший рік роботи бюро правової допомоги засвідчив про його ефективність, важливість та необхідність для усіх українців. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром