Чи будуть шачани їсти рибу з шацьких озер за помірними цінами

02 Вересня 2017, 10:45
2105

З питанням коли будуть жителі селища та району їсти рибу з наших озер за помірними, а не космічними цінами, до голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця звернулася жителька селища Шацьк, депутат Шацької селищної ради Віра Ковальчук.

«Чому багато озер, а ціна на рибу космічна? Я зверталася у Шацький НПП, там мені пояснили, що у них є дозвіл на вилов і продаж риби. Але її продають тільки в селі Світязь у неділю, середу та п’ятницю, Продають переважно по 25-35 кг в день в залежності від улову, середня ціна – 30 грн. за кілограм в залежності від виду. Цього мало, щоб задовільнити потреби населення, і люди в Шацьку також хочуть купувати дешеву рибу, бо зараз у тих людей, які продають на ринку рибу з шацьких озер, ціни зашкалюють. Наприклад, кілограм линка коштує 100-120 гривень. Ловлять рибу у Пулемці та Піщі, продаються риба з Ладинських ставів. Хотілося б мати торгову точку в шацьку, де б продавали рибу за помірними цінами, аби в кожному селі в якийсь визначений день привозили рибу,» - розповіла Віра Дмитрівна.

- Це справді актуальне питання для наших жителів, -- відповів голова Шацької райдержадміністрації. - Жителі району мають купувати рибу з шацьких озер за доступними цінами, а не такими, які пропонують на ринку. Стосовно ціни на рибу з Ладинських ставів, то підприємець, вирахувавши суму сплачених податків, розмір оренди та заробітної плати, мусить встановити відповідну ціну. А щодо продажу риби від Шацького національного парку, то на цю тему будемо розмовляти з керівництвом парку та думати над вирішенням цього питання.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024