Чи готові до зими, - обговорювали в Шацькій райдержадміністрації

30 Серпня 2017, 16:00
1277

28 серпня відбулася чергова оперативна нарада під головуванням голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця, за участю голови районної ради Сергія Карпука, першого заступника голови Шацької райдержадміністрації Віктора Плейтуха,  заступника голови Шацької РДА Володимира Бугайчука, селищного і сільських голів, керівників районних установ і організацій, начальників відділів, управлінь, структурних підрозділів райдержадміністрації, - повідомляє прес-служба Шацької РДА.

На оперативній нараді обговорювалися питання про підготовку об’єктів соціальної сфери до проходження осінньо- зимового періоду 2017-2018 років( інформували Анатолій Пех, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Оксана Юхимюк, начальник відділу культури райдержадміністрації, Олеся Дубина, в.о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги, Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Шацької селищної ради).

У 2017-2018 навчальному році в районі функціонуватиме 10 шкіл (І-ІІІ ступенів – 5, одна школа І ступеня) та 5 дошкільних закладів. За попередньою мережею у навчальних закладах буде навчатися 2007 учнів.

У всіх закладах проведено поточні ремонти, в тому числі профілактичні роботи систем тепло-, водопостачання, ремонти покрівель, у ЗОШ с. Піща та с. Пулемець перемуровано грубки.

До початку навчального року готовність кожного навчального закладу до роботи буде перевірятися спеціально створеною комісією, в результаті роботи якої буде видано акти готовності.

Також відділом освіти, молоді та спорту було здійснено закупівлю енергоощадних лампочок на загальну суму 52 тис. грн.

 У відділі культури був виданий наказ від 19.06.2017 № 15-к «Про забезпечення своєчасної підготовки та сталого функціонування закладів культури району в умовах осінньо-зимового періоду 2017-2018 років». За цим наказом керівники структурних підрозділів зобов’язались до 1 жовтня 2017 року забезпечити безумовне виконання заходів з підготовки закладів культури району до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

Станом на 28.08.2017 року установи освіти громади готові до нового навчального року і до роботи в зимовий період. Для проходження осінньо-зимового періоду всі об’єкти соціальної сфери на 90% забезпечені паливом.

Про використання бюджетних коштів на ремонт об’єктів соціальної сфери,  інформували: Анатолій Пех – головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Оксана Юхимюк – начальник відділу культури райдержадміністрації, Олеся Дубина – в.о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги, Анатолій Павлей – начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Шацької селищної ради.

На 2017 рік бюджетні кошти на ремонт закладів культури не виділялись. Окремі ремонти проводились за рахунок власних надходжень (платні послуги).

Про стан наповнення бюджету Пенсійного фонду України в районі, погашення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску та платежів до Пенсійного фонду України, інформував Віктор Гірич – начальник Шацького об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

До бюджету Шацько-Любомльського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області за січень-липень 2017 року надійшло 51530,8 тис. грн. власних коштів або 110,7 відсотка при плані 46 млн. грн. (без надходжень за додатковими ставками). З них від платників Шацького району надходження складають 15 млн. 178 тис. грн., або 29,5%.

Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, підбив підсумки наради, наголосив на вирішенні актуальних питань життєдіяльності району, визначив завдання на поточний тиждень та дав доручення окремим керівникам і відповідним службам району.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39