Через африканську чуму на Волині влаштують полювання на диких кабанів

29 Серпня 2017, 21:10
2101

На Волині у вересні розпочнуть відстріл диких кабанів, аби зменшити ризик поширення африканської чуми свиней, нещодавно виявленої в регіоні. 

Про це, як повідомляє ВолиньPost, 28 серпня під час оперативної наради повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський

Доповідаючи про ситуацію щодо виявлення африканськї чуми свиней у селі Хотешів Камінь-Каширського району, Лозинський зауважив, що нині немає однозначної відповіді, звідки африканська чума потрапила у село. Проте наразі ситуація стабільна. 

Однак, він зауважив, що ще минулого тижня під час спільного засідання комісії з надзвичайних ситуацій при Волинській ОДА та протиепізотичної комісії вирішили, що необхідно зменшити кількість диких кабанів. Тож, по всій територій області планують провести депопуляцію – зменшення кількості поголів’я цих тварин, аби зменшити ризик поширення африканської чуми свиней. 

Посадовець нагадав, що у Польщі через перенесення захворювання дикими свиньми вже зафіксовано 500 випадків хвороби, є випадки і в Білорусі. Оскільки сезон полювання на парнокопитних тварин та хутрових звірів починається лише у листопаді, наразі спільно зі обласним управлінням лісового та мисливського господарства напрацьовують механізм відстрілу. У ВОУЛГМ проаналізують кількість тварин та норми, а тоді на комісії вирішать, яким чином здійснюватимуть депопуляцію. 

Лозинський наголосив, що ні в якому разі це не має бути невпорядкований відстріл чи браконьєрство, тож попередньо планують створити групи з відстрілу.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024