Відпочивальники перетворили берег озера Соминець на звалище відходів

29 Серпня 2017, 11:00
3774

Люди, які відпочивали біля озера Соминець, лишили після себе гори сміття.

Про те, як виглядає зараз берег мальовничої водойми, написав у листі на адресу редакції один із читачів інтернет-видання Район.Шацьк.

«Моїм улюбленим озером є Соминець , воно є найчистішим і малолюдним – інколи, щоб зрелаксувати, катаю туди на лебедів подивитись, купаюсь там. Біля цього озера просто приємно посидіти і відпочити! Ось і вчора побував і був дуже неприємно вражений. Сміття вітром порозкидало по всьому берегу, немає місця, яке було б не загаджене. Прикро ...  Що роблять наші екологи, наша влада, інші контролюючі органи?  Нехай проведуть один день, нехай навіть піарний, але покажуть своїм прикладом, що так не має бути !! До прикладу, один знайомий канадієць, який цього року заходив до мене, розповідав, що коли зранку робить пробіжку, водночас збирає сміття на березі річки. А нещодавно у Фейсбуці я прочитав, що американські волонтери збирали сміття на Великому Чорному. Шок! Американці в нас після нас же сміття збирають!» – пише шачанин у своєму листі.

Чому ті, хто лишає після себе гори сміття, не можуть зібрати все у мішки і вивезти? Чи їм приємно буде приїхати на це ж місце і відпочивати в таких умовах? 

Чому не працюють ті, хто повинен виявляти і притягати до відповідальності порушників правил благоустрою?

Зрештою, чому немає штрафів за кричущі порушення? 

«А ще дуже болючим є те що сміття вивозять в ліс!!!! Біля озера коли-небудь та й приберуть, в лісі ж ні!».

Це не прості запитання, це крик душі людини, якій не байдуже, в якому середовищі і серед яких людей вона живе. Їй соромно. Бо не держава винна, що її громадяни ведуть себе, як свині, не Президент, не влада, а самі ж люди, а ще вседозволеність і відсутність відповідальності.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024