Жителі району стали частіше звертатися в Шацьку райдержадміністрацію зі скаргами і пропозиціями

26 Серпня 2017, 20:50
2357

Про це керівник апарату Шацької райдержадміністрації Лариса Демакова інформувала членів колегії та керівників установ та організацій району на черговому засіданні колегії.

Стосовно стану забезпечення виконання актів законодавства, доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів облдержадміністрації та райдержадміністрації та реагування на запити й звернення народних депутатів і депутатів місцевих рад у І півріччі 2017 року, то за звітний період у райдержадміністрації зареєстровано 1183 вхідних документів  (в аналогічному періоді минулого року – 1281), та 1175 вихідних листів.

Надійшло 351 контрольний документ, 27 розпоряджень голови ОДА, 15 доручень та 309 листів з облдержадміністрації та її управлінь. За цей період надійшло в адміністрацію три  депутатські звернення та чотири депутатські запити, вони були розглянуті та надані відповіді у вказані законодавством терміни. Головою райдержадміністрації видано 24 розпорядження та 19 доручень. А от головам селищної та сільських рад, як відзначила Лариса Демакова, варто звернути увагу на невчасне подання квартальних звітів на виконання розпоряджень голови РДА.

Аналіз стану роботи із зверненнями громадян у районній державній адміністрації за І півріччя 2017 року свідчить про збільшення кількості пропозицій, заяв та скарг у райдержадміністрації в порівнянні з минулим роком. У січні-червні 1017 року в РДА надійшло 165 звернень, що на 21 більше у порівнянні з аналогічними періодом минулого року. З них 21 усне та 144 письмових.

Звернулись 244 громадяни, які порушили 166 питань. Від пільгових категорій населення надійшло 27 звернень (минулого року – 13). Питання, з якими найчастіше звертаються люди – аграрна політика, земельні відносин (виділення в натурі на місцевості земельної частки, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж в натурі – 85 звернень, що становить 51% від порушених питань). Головою райдержадміністрації та його заступниками проводились виїзні прийоми громадян по населених пунктах Шацького району, на яких також порушувалось чимало питань.

Віктор Плейтух, перший заступник голови райдержадміністрації, порадив головам сільських рад більше вирішувати питання по суті, де це можливо, а якщо ні – то давати людям подальші рекомендації, а не займатися відпискою. 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024