Як у Шацьку вітали Україну з днем народження

25 Серпня 2017, 09:10
3480

У сквері біля пам’ятника Тарасові Шевченку зібралися шачани та гості селимща, аби відзначити найбільше державне свято та привітати Україну з її 26-м днем народження. Програма цього дня була доволі насичена різноманітними заходами. Але традиційно розпочали день з молитви за Україну священики Шацького благочиння у храмі Різдва Богородиці в смт Шацьк, де участь у богослужінні взяли й керівники району.

Далі у сквері біля пам’ятника Тарасові Шевченку розпочались святкові заходи.

Вітали шачан та гостей краю з Днем незалежності Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, настоятель храму Різдва Богородиці протоієрей Микола Вихор, Сергій Віннічук, голова Шацької об’єднаної територіальної громади, Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького районного військкомату.

1

 

Протягом багатьох століть Україна виборювала своє право на свободу та незалежність, її кращі сини та доньки гинули у війнах, революціях, помирали у радянських таборах з тавром «ворогів народу». Зрештою, мрія українців на волю та незалежність здійснилася 26 років тому. Проте тепер зі зброєю в руках патріоти України захищають її кордони від іншого ворога - російського агресора. 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих жителів Шацького району, хто не повернувся з війни зі сходу України - Сергія Мокренка з Шацька та Сергія Грибука із с. Омеляне, а також демобілізованого бійця з с.Піща Василя Яльницького, котрий помер 22 серпня.


 

З нагоди свята грамоти Шацької райдержадміністрації кращим працівникам установ та організацій району вручив Василь Голядинець. В свою чергу Сергій Карпук з нагоди Дня незалежності вручив грамоти районної ради не лише працівникам установ району, а й тим, хто з честю захищав кордони України у війні на сході нашої держави. Так, медалі «За вірність українському народові», «За єдність України» отримали демобілізовані учасники АТО району Богдан Шалімов, Сергій Шульга, Михайло Карпук. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську та життєву позицію, вагомий внесок у розвиток території та з нагоди 60-річчя від дня народження грамотою Волинської обласної ради відзначили Пулемецького сільського голову Василя Демедюка.

2

 

Почесні відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції», «Учасник антитерористичної операції» з рук військового комісара Василя Матвійчука отримали військовозобов’язані учасники АТО, які були призвані на службу в першій хвилі часткової мобілізації, та учасники бойових дій. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку від Президента України орденом «За мужність» ІІ ступеня посмертно нагороджено солдата Сергія Мокренка. Вручили орден матері Героя – Любові Буз. ЇЇ жителі селища вітали стоячи. А в знак пошани борців за волю України керівники району поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Вітав своїх односельчан з Днем незалежності Сергій Віннічук. Побажавши миру, процвітання та плідної праці задля розквіту рідного краю голова об’єднаної територіальної громади за багаторічну сумлінну працю вручив грамоту Волинської  обласної ради Ганні Прокопук, діловоду селищної ради, а також грамоти селищної ради депутатам та громадським активістам.


 

Святковий концерт з нагоди державного свята, який підготували працівники культури району, був насичений патріотичними українськими естрадними та народними піснями, в яких лейтмотивом звучали слова любові до рідної землі, її мови та народу. Звучали пісенні номери у виконанні квартету районного Будинку культури, її сольних виконавців, дитячого вокального ансамблю «Круть-верть», ансамблю «Розмай» будинку культури с.Піща, колективів «Горлиця» (районний Будинок культури) та «Молодички» (міський Будинок культури), Марії Слюсарук, Світязький Будинок культури. Танцювальні номери показали юні учасники колективів з Шацька та Пульма під керуванням Валентини Демакової. Завершилась концертна програма патріотичним флешмобом під пісню «Я люблю свою країну Україну», яку виконали усі учасники святкового заходу, тримаючи в руках жовто-блакитні кульки.

Для гостей свята свої творчі роботи демонстрували на виставці вихованці гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості, а усім бажаючим малювали на обличчі та руках патріотичні тату. Конкурс малюнка, який також провели для юних художників селища працівники БДЮТ, показав, наскільки талановиті наші діти. Майстер-клас із дзюдо показали вихованці спортивного клубу «Торнадо». А після концерту на дітей чекали різноманітні конкурси та розваги.

1


1

1

2

1

1

2

1

2

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром