Медики просять організаторів повідомляти про проведення масових заходів

23 Серпня 2017, 09:30
1593

До уваги організаторів масових заходів !!!

Адміністрація комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» на своій сторінці у Facebook повідомляє, що у зв’язку з проведенням масових заходів на території області в липні-серпні цього року трапилось три випадки, коли організатори не подбали про медичне забезпечення і святкування закінчилися трагічно.

У двох випадках організаторами заходів були органи місцевого самоврядування.
В одному випадку це призвело до трагічного наслідку (у Маневицькому районі 16.07.17р.). В іншому – Володимир-Волинському відділенню довелось знімати бригаду ЕМД від планового щоденного чергування через велику кількість звернень на «103» з місця святкування.

У зв’язку з цим просимо голів РДА, міських, селищних та сільських голів звернути увагу на важливість належного медичного забезпечення масових заходів у місцях їх проведення.

Організовувати для цього стаціонарні медичні пункти з числа медичного персоналу місцевих лікарень та амбулаторій. Для роботи в цих пунктах, окрім медичного персоналу, залучати волонтерів з відповідною підготовкою.

Крім того, просимо звернути увагу на необхідність завчасного повідомлення КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» про час, місце проведення та ймовірну кількість учасників заходів. Ця інформація необхідна для організації відповідної роботи бригад екстреної медичної допомоги, в тому числі і для можливого відкриття додаткових бригад ЕМД.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024